Zašto je bitno imati auto sedište

Kada se buduće mame pripremaju za dolazak svojih beba, spremanje sobe za novorođenče je vrlo bitno. Tu spada kupovina kreveca, komode za presvlačenje i odeće je nešto što svaka majka jedva čeka da uradi, ali šta je sa automobilom? Da li i za njega treba spremiti nešto? Pročitajte u ovom tekstu.

Izlazak iz porodilišta

Pre nego što buduća majka ode da se porodi i na svet dovede još jedno divno biće treba da se kupi auto sedište u kome će beba doći iz bolnice i to jaje, odnosno auto sedišta 0-13 kg. Auto sedište je vrlo bitna stavka na spisku potrepština za novorođenče. Obavezno je imati auto sedište u autu, ali je i zakonom kažnjivo ako auto sedišta nema ili ako beba nije u njemu. Auto sedište 0-13 kgse vrlo često i uglavnom koristi i kao ’’transportno sredstvo’’ iz porodilišta do automobila, odnosno koristi se kao nosiljka. To je vrlo korisno jer ne morate iz nosiljke posebno da vadite dete i stavljate u auto sedište već možete auto sedište direktno da stavite u kola, zavežete i krenete. Bezbednost vaše bebe treba da bude na prvom mestu zato kupite auto sedište. 

 

Godine 

Kako vaša beba raste povećavaće se i auto sedište pa tako ne možete da kupite samo jedno i da mislite da je to to. Uglavnom je prvo auto sedište poznato i kao jaje i dosta je malo. Dete u njemu uglavnom može da sedi do 9kg. Deca uglavnom 9 kilograma dobiju sa nekih osam ili devet meseci, ali se dešava da im je auto sedište u tom trenutku već uveliko malo jer je usko. Zato se nakon tog ’’jajeta’’ uglavnom sledeće sedište kupuje sa šest meseci starosti odnosno kada beba može da sedi. U tom trenutku imate nekoliko opcija. Možete da kupite auto sedište koje je rasklopi i koje će vam trajati sve dok vaše dete ne bude imalo 36 kilograma, tj. auto sedišta 0-36 kg odnosno najverovatni nećete morati da kupujete novo auto sedište jer se to auto sedište na kraju rasklapa i ostaje samo buster koji će vaše dete koristiti dok ne dostigne obaveznu visinu.

 

Kolica sa auto sedištem

Često je najbolja opcija za kupovinu prvog auto sedišta kupovina 3 u 1 kolica koje u sebi poseduju to prvo auto sedište. Tako ne morate posebno da dajete novac za auto sedište već ćete ga imati odmah. 3 u 1 kolica su uglavnom malo skuplja od običnih, ali se na kraju vrlo isplate i treba u njih investirati, a pored toga ne morate da brinete gde ćete kupiti auto sedište već ćete ga odmah imati. Auto sedište možete da koristite (kao što je već napomenuto) kao nosiljku, ali i kao ljuljašku za vašu bebu. Stavite bebu u auto sedište i prenosite je gde god vi idete i lagano ljuljuškajte sedište, deca ovo vrlo često jako vole. 

Bezbednost vašeg deteta je vrlo važno i treba to da shvatite vrlo ozbiljno. Nema potrebe da se beba vozi u nečijem naručju već treba da bude u auto sedištu gde je sigurno od svega što može da se desi. Ne igrajte se sa sigurnošću dece i stavljajte ih u autosediš

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *