Da li vam je potrebna operacija nosa? 

podizanje kapak

Nos je kamen temeljac vašega lica. Svojim oblikom i veličinom, vaš nos može ili da upotpuni vaš blistav osmeh i sjajne oči – ili da odvrati pažnju od ostalih vaših karakteristika. Za one koji osećaju da spadaju u poslednju kategoriju, plastični hirurg može da bude od pomoći.

Ako ste se pitali, „Da li mi je neophodna operacija nosa, nastavite da čitate. Pisaćemo o najčešćim razlozima zbog kojih ljudi žele da menjaju nos, šta sve plastični hirurg za lice može da uradi i sve ostalo što trebate da znate.

 

Šta je rinoplastika?

Rinoplastika, poznatija kao operacija nosa, je hirurško preoblikovanje nosa. Ona  uključuje promenu hrskavice i / ili kostiju nosa da bi se postigao novi oblik i veličina. Takođe, rinoplastika može da reši probleme sa disanjem za one koji imaju funkcionalan problem sa nosom, poput devijantnog septuma.

Plastični hirurzi lica imaju najviše iskustva sa rinoplastikom. Niti postoje dva nosa koja su ista – niti dve iste operacije nosa. Ukoliko vam hirurg sa kojim govorite o proceduri ikad kaže da je rinoplastika laka, to bi trebalo da protumačite kao loš znak; čak i oni koji imaju najviše iskustva sa ovom procedurom i dalje joj pristupaju kao neverovatno složenoj i nijansiranoj.

 

Zašto se uopšte baviti nosom?

Koncept harmonije lica najveći je motivišući faktor koji stoji iza ogromne većine kozmetičkih rinoplastika. Ideja je da sve vaše funkcije treba da budu uravnotežene srazmerno jedna drugoj. Mnogi koji traže kozmetičku operaciju na nosu to čine zato što osećaju da im nos odvlači pažnju ili zato što narušuje sklad drugih crta lica. U koju vi vrstu spadate? Mislite li da vam nos upotpunjava lice – ili ga naružava?

 

Donošenje odluke

Vratimo se glavnom pitanju: da li vam je potrebna operacija?

To je odlično pitanje na koje možete odgovoriti isključivo vi sami. Ako se već neko vreme pitate, možda je vreme da se ta mogućnost dodatno iskoristi. Sledeći korak bi trebalo da vam bude konsultacija sa sertifikovanim i iskusnim rinoplastičnim hirurgom. Konsultacija bi vam mogla pomoći da konačno odlučite da li je posao nosa za vas, kao i da odredite kakav je mogući rezultat.

 

Razmislite o svojoj harmoniji lica. Kakav odnos vaš nos u odnosu na ostatak lica? Da li želite da istaknete svoje druge karakteristike, poput očiju i osmeha, a da pritom smanjite nos? Rinoplastika može samo da preoblikuje nos – ali često može i da transformiše vaše celo lice.

 

Ako se odlučite za operaciju nosa ne slažite se ni sa čim osim sa najboljim.

Svaki nos je jedinstven, zato je važno da odaberete nekoga ko će vam pružiti individualnu negu i brigu. Potrebno je da to bude specijalista sa iskustvom koji i dalje tretira svaki novi slučaj sa istim poštovanjem i pažnjom do detalja. Jer nema toga šta posvećeni plastični hirurg za lice može da učini da povratite poverenje u vaš izgled.

Bez obzira da li ste doneli odluku ili samo želite više informacija, obavezno potražite konsultaciju sa iskusnim rinoplastičnim hirurgom. Odabir pravog hirurga je više od pola posla i vaš put ka odlično j i uspešnoj operaciji nosa. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *