Da li znate da nove ručice za nameštaj mogu u potpunosti promeniti izgled svakog enterijera?

Ukoliko volite da budete unikatni u svemu, pa i kada je uređenje enterijera u pitanju, sigurno vam je bitno da komadi nameštaja budu pažljivo i sa ukusom odabrani. Na kraju cele priče, u dom treba uneti neki svoj lični pečat.

U poslednje vreme, iz ugla dizajnera, veliki akcenat se stavlja na rustičan stil koji podrazumeva starinske komade nameštaja restaurirani na moderan način. 

Ako ste po prirodi kreativni i volite neobične predmete, onda je ovo pravi tekst za vas. Dajemo vam dva sjajna predloga kako da uredite svoj dom a da ne potrošite puno novca.

Promenite ručice za nameštaj – iznenadićete se postignutim rezultatom

Dosadio vam je nameštaj u dnevnom boravku? Želeli biste da u njega unesete neke novine ali niste sigurni kako? Zašto ne biste neki deo nameštaja promenili ili ga restaurirali? Pa tako, na primer, drvenoj komodi u stanu možete podariti potpuno nov, nesvakidašnji izgled tako što ćete je prefarbati u neku nijansu akrilne boje (bela ili maslinasto zelena). Još ako je ukrasite nekom od tehnika kao što su dekupaž ili shabby chik dobićete jedan unikatan komad nameštaja na koji ćete biti ponosni kad god ga pogledate. 

Ako smatrate da niste dovoljno spretni u ovome, razmislite da stare ručice za nameštaj zamenite novim (drvenim ili pozlaćenim). Ova investicija vas neće puno koštati niti oduzeti mnogo slobodnog vremena a unećete neke novine u svom enterijeru. Trenutno su veoma popularne tzv. porculanske ručice koje nas podsećaju na neko prošlo vreme dok smo bili deca i boravili kod bake i deke na selu. 

Ručice od nikla ili mesinga – za sve one koji vole luksuz

Ako zađete malo po prodavnicama koje se bave prodajom raznih ručica koje se postavljaju na skoro svaki komad nameštaja, primetićete šarenolike stilove kao i materijal od kojeg su izrađene. Pa tako, u zavisnosti od vašeg ukusa možete odabrati ručice od hroma, nikla ili mesinga. Reč je o veoma kvalitetnom proizvodu koji može trajati i po nekoliko decenija. Što su ručice napravljene od kvalitetnijeg materijala, to su i skuplje na tržištu. 

Klasičan komad nameštaja može dobiti potpuno nov izgled ako mu zamenite ručke, naročito ako odaberete one koje su moćnog i impresivnog izgleda. 

Pored estetskog izgleda, važna je i funkcionalnost ručica. Da li ćete odabrati one kvadratnog oblika ili zakrivljene zavisi od teksture nameštaja kao i osnovne boje kojom je prefarban. 

Rolo zavese su apsolutni hit zadnjih nekoliko godina

Kada govorimo o novinama u stanu, mnogi se odluče o zameni klasičnih tekstilnih zavesa najnovijim modelima zavesa koje su u trendu već duže vreme na našim prostorima. Naravno, u pitanju su rolo zavese. Generalno, nisu skupe a itekako su moderne i zgodne za održavanje za razliku od trikotažnih zavesa koje najčešće zahtevaju pranje a zatim i peglanje. Zavese sa rolo mehanizmom se održavaju tako što ih povremeno prebrišete čistom nakvašenom krpom a zatim sačekate prirodnim putem da se osuše. 

U radnjama koje se bave njihovom prodajom možete pronaći rolo zavese u boji, kao i dezenirane modele. 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *