Zašto je nephodno često pranje tepiha?

Deca koja obuvena trče po kući i prosipaju mrvice hrane svuda, kućni ljubimci koji se čuvaju u kući često navode na razmišljanje koliko često treba da se čiste tepisi u domu.

Kako bi vaš tepih trajao duže neophodno je da ga usisavate makar jednom nedeljno. Usisavanjem se uklanjaju čestice sa površine tepiha pre nego što one prodru u tkaninu i abraziraju njegova vlakna. To takođe znači da ne morate često da nosite podne prostirke na profesionalno dubinsko čišćenje. Ipak, važno je redovno pranje tepiha. Zemun ima nekoliko perionica za dubinsko pranje tepiha i prostirki, pa je poželjno da se raspitate koja je cena i kakva je usluga, jer profesionalno pranje je neizbežno i neophodno. Profesionlaci imaju tehnologiju i znanje za uklanjanje ugrađene prašine i prljavštine sa vašeg tepiha kako bi bili 100% čisti.

Ako imate malu decu, neophodno je redovno pranje tepiha!

Mali ljudi ponekad proliju sok ili protutnje kroz kuću blatnjavim cipelama nakon igre napolju. Zvuči poznato? U tom slučaju prepustite profesionalcima pranje tepiha. Zemun ima odlične servise za pranje, pa se uputite u servis svakih šest meseci ili makar jednom godišnje i pobrinite se da tepih bude pažljiv i profesionalno opran.

Vlasnici kućnih ljubimaca, evo šta vam je činiti!

Glavni faktor u čišćenju tepiha je to da li imate krznene prijatelje. Otisci blatnih šapa, raspuštena dlake i čestice mrtve kože najveći su neprijatelji tepiha, pa čišćenje tepiha morate shvatiti ozbiljno.

Usisavajte tepih dva puta nedeljno, jer dlaka i perut (sitni delovi kože vašeg ljubimca) mogu da se osipaju i zalepe za tepih. Takođe možete posipati specijalizovani prah za tepihe na obojena područja kako biste se uhvatili u koštac sa svim mirisima. Kada pospete prah, neka odstoji najmanje pola sata, a zatim dva puta usisajte površinu.

Pođeljno je da se na tri do šest meseci čiste tepisi po kojima se kućni ljubimci valjaju. Međutim, da biste osigurali najbolji tretman svog tepiha, unajmite dva puta godišnje profesionalnog čistača za pranje tepiha. Zemun, Beograd, ali i drugi gradovi prepoznali su koliko je isplativo otvranje servisa za pranje tepiha, pa smo sigurni da u vašoj blizini sigurno ima profesionalaca koji će vam pomoći.

Šta činiti kada je neko u porodici alergičan?

Ako niste sigurni koliko često da čistite svoj tepih, onda sve zavisi da li neko u vašem domaćinstvu ima alergije. Vlakna tepiha su često kao filter, jer skupljaju prašinu i alergene koji lebde po prostoriji.

Tepih morate temeljno očistiti kako biste uklonili alergene i poboljšali kvalitet vazduha u prostoriji. Težite usisavanju jednom nedeljno, a preporučuje se da svaka dva meseca birate profesionalno pranje tepiha. Zemun, Banovo brdo, Novi Beograd, gde vam je najbliži servis za pranje?

Pranje tepiha svetlijih boja

Tepisi svetle boje osvetljavaju prostoriju, ali takođe ističu svu prljavštinu i mrlje. To znači da će im trebati češće profesionalno čišćenje u poređenju sa tamnijim tepisima. Usisavajte jednom nedeljno, odmah očistite prosutu vodu i tretirajte mrlje istog trenutka kada se na tepisima pojave. A da biste osigurali da vaš tepih svetle boje izgleda najbolje, nosite ih svakih šest do 12 meseci u servis za pranje tepiha. Zemun, Zvezdara, Voždovac, gde god da se nalazite, sigurno u blizini ima servis koji će vam pružiti odličnu i profesionalnu uslugu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *