Dileme raznovrsnog izbora zvane verenički prsten

Veridba je trenutak u kojem se podrazumeva veliko iznenađenje, radost, euforija, a nekada i suze radosnice. Da bi užitak bio maksimalan, a ideja uspešna, podrazumeva se da verenički prsten mora osvojiti devojku sa prvim blještavim sjajem iz kutije. Zbog toga je neophodno posvetiti vreme odabiru i ustanoviti šta je ono što žena prosto želi da nosi na prstu ceo život. 

Verenički prsten može da ima jedan kamen, ili čitav niz, čija će vrednost biti umerena, ili sa druge strane vrlo visoka. Sve to, nije bitno sa aspekta cene i izdataka, već je akcenat na ukusu i stilu devojke, jer je jedino to važno prilikom kupovine ovakvog, i više nego simboličnog i značajnog komada nakita. Ponuda je veoma raznolika, i tu je ključna dilema kako pronaći savršenu varijantu za buduću suprugu od toliko dostupnih modela. 

Veliki ili mali kamen na prstenu za veridbu?

Jedna od najčešćih dilema koju jači pol ima kada kupuje verenički prsten, jeste koja dimenzija kamena je odgovarajuća. Pravog odgovora nema, jer on zavisi direktno od toga kakva je voljena žena, šta preferira i kakav stil joj privlači pažnju. Ukoliko obožava raznovrsne komade nakita, čuvene “đinđuve”, cirkone i predimenzionirane modele, veliki kamen na prstenu je pun pogodak. Čak u ovom slučaju, sjajno je odabrati verenički prsten koji pored kamena u sredini ima i niz drugih manjih komada okolo, na samom krugu, kao i neke druge elemente – šare, gravure, boje i slično. 

Za dame koje generalno u manjoj meri nose nakit, vole minimalistički dizajn, bez mnogo sjaja, privlačenja pažnje i blještavosti, pravi izbor je manji kamen i kod prstena za veridbu. Bez obzira na vrednost, to će osvojiti srce u trenutku, baš zbog svedenosti, unikatnosti i neobičnosti. Zbog toga je idealan izbor i izrada prstena po porudžibini, kao jedinstvenog i do tada neviđenog modela. 

Cirkon, dragi kamen ili samo zlato?

Kada se bira savršen verenički prsten za buduću suprugu, još jedna dilema koja se često javlja, jeste da li je važno odabrati isključivo dragi kamen, ili je u redu da to bude cirkon, kao i model koji uopšte nema dodatak svetlucavih elemenata. Naravno, sve je to odgovarajuće ukoliko će učiniti voljenu ženu zadovoljnom. Cirkoni generalno imaju i nekoliko puta nižu cenu od brilijanta, dijamanta, rubina, safira, žada i drugog dragog kamenja, zbog čega su češći izbor jačeg pola, posebno za predimenzionirano i teško kamenje, koje povlači i visok novčani izdatak. 

Ukoliko se bira dragi kamen manjih dimenzija, to ne mora nužno da znači i ogromne troškove za verenički prsten. Varijante bez cirkona i kamenja pogoduju damama koje inače ne nose nakit, ne vole sjaj i više vole prstenje bez ikakvih detalja. Važno je imati na umu da se ovakav poklon i čin priprema jednom u životu, i da je najbitnije da ženu ostavi bez daha. 

Verenički prsten povlači sa sobom niz dilema, razmišljanje, tumačenje čak i ispitivanje voljenje žene šta je to što bi je najviše obradovalo. Koliko sam odabir može da izazove stresa i dilema, pokazuje i činjenica da se sve veći broj muškaraca odlučuje da pita voljenu ženu šta voli, čak i da zajedničkim snagama odaberu njen prsten iz snova, što je najsigurniji način da bude zadovoljna. Ali ipak, iznenađenje je nenadmašno kada se sve planira i organizuje bez njenog znanja, pa i kupi verenički prsten.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *