Evo kako će izgledati trendi stan narednih sezona

Ukoliko planirate da unesete određene promene u svoj dom, evo o čemu bi trebalo da razmišljate kako biste imali enterijer u trendu i narednih sezona.

Stolarija

Promena dotrajale stolarije oduvek je bila pre svega funkcionalni zadatak, ali odnedavno ova radnja ima i estetski karakter.

Pošto nema sumnje da ćete se ovom prilikom odlučiti za PVC stolariju kao najboljeg izolatora, savet je da ovom prilikom potražite i folije koje ćete na nju aplikovati kako biste je ujedno savršeno uklopili u enterijer. Pošto su folije podjednako otporne i dugotrajne kao i PVC stolarija sama, to treba da razmišljate od dugoročnim rešenjima i birate one u bojama i teksturi drveta, među kojima su podjednako popularni i svetliji i tamniji tonovi.

PVC stolarija će tako predstavljati investiciju koja se značajno isplati, kako po pitanju funkcionalnosti, tako i po pitanju estetike, dok njena trajnost do čak 50 godina govori sama za sebe.

enterijer-compressed

Boje za zidove

Krečenje će biti neizostavno za stvaranje trendi stana, pogotovo kada se uzme u obzir da će i narednih sezona biti popularni pomalo neobični tonovi.

Tu se najpre misli na sve nijanse sive, a zatim na tirkiznu plavu koja je sa porastom popularnosti skandinavskog stila postala deo svih trendi enterijera.

Nemojte zanemariti ni tamnije nijanse, pogotovo ako Vam osvetljenje u stanu to dozvoljava, te makar jedan zid prefarbajte u tamnu zelenu, braon ili bordo.

Kao posebno aktuelna, trenutno se izdvaja i boja maline, dok standardna bela sada dolazi u bojama pene kapućina i pomalo sivkaste slonove kosti.

Kuhinja

Trendi kuhinje u ovoj i narednoj sezoni krasiće elementi u mat crnoj ili beloj boji, a dinamiku prostoriji dodavaće pločice većih formata.

Boje za pločice biće mat crvena ili siva, dok će se oni originalnijeg duha okrenuti tamnoj plavoj ili nijansi lavande. Što manje detalja u ovoj prostoriji biće poseban savet, a ukoliko ne možete bez akcenata, bordura u vidu mozaika od pločica svih boja koje ste koristili u kuhinji biće pun pogodak.

Rasveta je takođe veoma bitna, jer je kuhinja jedna od prostorija za koju važi da je veoma btno da bude dobro osvetljena. Najbolje je taj važan posao prepustiti profesionalcima koji se bave uređenjem enterijera, jer će oni na najbolji i najoptimalniji način rasporediti rasvetu u prostoriji, a profesionalni električar će te njihove zamisli sprovesti u delo.

Kupatilo

Kupatila u trendu biće markirana izgledom spa centra i bojama prirode, te se nemojte dvoumiti ni časa oko izbora pločica: boje i tekstura drveta poželjne su bez obzira imate li kadu ili tuš kabinu, a njihove veće dimenzije se podrazumevaju.

U skladu sa prirodnim nijansama birajte i kupatilski nameštaj, te sa ovakvim pločicama uklapajte nežne zelene nijanse i tamnije braon akcente, poput zavese za tuš kabinu, prostirki, peškira i slično.

Rasveta

Na samom kraju, čitav enterijer bi trebalo i pravilno osvetliti, te se ovom prilikom okrenite brojnijim izvorima svetlosti.

Možete birati LED rasvetu za sve prostorije manjih dimenzija ili one koje naginju modernijim i minimalističkim stilovima, dok će LED sijalice, lampe i lusteri osvežiti svaki prostor.

Ovom i narednim sezonama dominiraće pre svega podne lampe sa abažurima u vidu geometrijskih oblika, poput valjka i kocke, dok će lustere odlikovati dodir vintidža.

Veliki, masivni, sa mnogo sijalica, staklića i perli, lusteri u pomalo retro izdanju biće upečatljiv akcenat trpezarija i dnevnih, ali i spavaćih soba, u kojima možete dodati stone ili zidne lampe u kompletu sa lusterom i na ovaj način dobiti zaokružen izgled prostora.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *