Guralice za bebe su idealne za duge prolećne šetnje

Proleće je godišnje doba kome se mame sa malom decom posebno raduju. Nakon dugih i hladnih dana, konačno više vremena za međusobno druženje i dečijom igrom na otvorenom. U prirodi treba provesti dosta vremena, te ga treba i dobro osmisliti i poneti puno sportskih rekvizita. Lopta, je idealna, ali i guralice, koje su kategorisane po uzrastu, ali i mestu korišćenja.

Ove guralice za bebe su idealne za prohodavanje

Nije neobično da se i sa njima bebe igraju napolju, ali je ipak bezbednije u fazi prohodavanja da takva guralica bude rezervisana za kućnu upotrebu. Naime, guralice za bebe su klasične multifunkcionalne igračke koje obezbeđuju sate bezbedne igre za decu. Kada mališan pokaže želju za hodanjem, ovaj tip guralica za bebe je najbolji pomagač u prohodavanju. Naime, sa čvrstim osloncem dete će moći svoju igračku da vozi sa jednog na drugi kraj sobe bez straha da će pasti i povrediti se. Točkovi su uglavnom plastični, kao i sama guralica, mada postoje i drveni modeli. Svakako, preporuka je da se koristi u kućnim uslovima.

Balans bike je moderna guralica, ali ne za bebe već starije drugare

Balans bike je namenjen deci od druge do pete godine života. Mališani uživaju u vožnji nesvesno vežbajući balans, ali i motoriku podjednako važnu za sve druge kasnije životne aktivnosti, poput vožnje trotineta i bicikala. Balans bike deca obožavaju, ali i roditelji jer prilikom vožnje dete jača kompletnu muskulaturu. Još ako ima društvo, dobra zabava je zagarantovana. Dovoljno su mali da mogu stati u svaki gepek automobile, ali i u gradski prevoz u slučaju da se ide negde van mesta stanovanja.

Guralice za bebe kojima stariji upravljaju

Dok je beba mala i ne može samostalno da hoda, guralice kojima stariji upravljaju su idealne za dnevne šetnje i izlaske. Naime, u najmlađem uzrastu roditelji uz pomoć šipke upravljaju, a kako dete raste tako se i šipka skida a dete samostalno kreće da vozi. Ovaj tip guralica je dobar poklon za prvi rođendan jer ima pristojnu cenu, a velika su pomoć roditeljima dok je još beba mala a i kasnije kad se osamostali u vožnji.

Traktor, motor ili bager guralica, za aktivne dečake

Spadaju u red klasičnih guralica koje mališani već od druge godine samostalno voze. Posebno su im naklonjeni dečaci koji vole mašine poput traktora i bagera pogotovo ako prave imaju u svom dvorištu ili na poslu tata ili deka rade na njima. Obično su do 30kg nosivosti pa mališani sve do svoje pete godine mogu da ih koriste. Pojedini modeli imaju i prikolice što igru čini zanimljivijom s obzirom da veliki deo dečijih igračaka i opreme za rad može da se prevozi do željenog mesta. Traktori guralice su samo jedna kategorija guralica za bebe namenjena malo starijim drugarima.

Guralice za bebe, cene dostupne svima

Bez obzira za koji model se odlučite, guralice za bebe imaju cene dostupne svima. Neki poznatiji brendovi garantuju kvalitet uz svoje ime te su i cene veće od sličnih modela manje poznatih brendova. No, to što nešto nije popularan brend i ima nižu cene ne znači da je lošijeg kvaliteta. Ukoliko kupujete u prodavnici obratite pažnju na ivice plastike, kao i kvalitet točkova. U slučaju da kupujete online, raspitajte se detaljno o kvalitetu i sertifikatima.

Guralice za bebe su jedan od omiljenih sportskih rekvizita najmlađih i ukoliko ste u prilici potrudite se da vaš mališan bilo koji od navedenih modela ima prilikom odrastanja. Naravno, isti se može i pozajmiti i naslediti od drugara ili starijeg brata ili sestre, pogotovo ako se izabere kvalitetan model. Verujemo da će vaš mališan ovog proleća biti spreman za obližnji parkić i uživati u igri sa svojim vršnjacima.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *