Ukoliko putujete avionom obezbedite povoljne karte i siguran let

Svaki let avionom je uzbudljiv i primamljiv pri čemu dužina leta pre svega traje od udaljenosti destinacije.

Rane rezervacije u zimskom periodu za letnje aranžmane, često su veoma povoljne u oba smera putovanja. Najviše se leti na području kontinentalnog dela ali i onoj manje procentualnoj morskoj obali Evrope. Interesantni su čarter letovi, koji su kraći ali često skuplji. Najskuplje su poslednje karte u bilo kom letu, pri čemu svaka doplata prtljaga znači ograničenu količinu neophodnih stvari. Aerodrom u Beogradu ima sletanja iz svih krajeva sveta i često se ističe čestim poletanjima, transferima ali i gužvama koje su najaktivnije za vreme letnje sezone. 

Birajte jeftine letove iz Beograda tokom i van turističke sezone

Ukoliko dolazite u Beograd iz bilo kog dela sveta, najpre se detaljno informišite o uslovima samog transfera, procedurama, čekiranja prtljaga i krajnjeg bezbednog sletanja. Jeftini letovi do Beograda podrazumevaju rane rezervacije on line karata, najčešće putem istaknutih turističkih agencija preko kojih je transfer do željene adrese potpuno siguran. 

Na vreme proučena aerodromska proedura umanjiće probleme oko eventualnih gubitaka prtljaga. Poželjno je ispoštovati težinu nošenih kofera i obavezno nošenje ličnih stvari do sebe u kabini aviona. Letovi do Beograda su često u vidu presedanja ili ostvareni kao direktne linije bez transfera putnika na drugi terminal. 

Obezbedite validnu ličnu dokumentaciju uz mogućnost zdravstvenog osiguranja

Ukoliko je putovanje avionom ostvareno prvi put, uvek se javljaju sumnje oko eventualnih zaboravljenih stvari ili ličnih dokumenata. Osnovna kontrola na bilo kom aerodromu uvek podrazumeva proveru validnosti ličnih dokumenata ili eventualnu proveru isteka vize. 

Ukoliko rezervišete rane letove za bilo koju destinaciju pa i Beograd, nemojte se oslanjati na elektronske karte, uvek ih odštampajte jer sistem može zakazati a bar kod je uvek čitljiv na papiru. Pre poletanja čekirajte vaše karte na vreme uz prethodno analizirane uslove putovanja odabranih kompanija. Na samom terminalu dobijate bliže informacije koje se tiču broja leta, sedišta i dodatnim vremenom poletanja. Imajte na umu da vredne stvari u prtljagu dodatno zaštitite, naročito ukoliko su lomljive, jer službenici za prenos prtljaga nisu uvek blagi na mestu utovara. 

U ručni prtljag stavite neophodne stvari za let

Tokom leta čija dužina zavisi od kilometraže odnosno udaljenosti destinacije, često su neophodne lične stvari poput mobilnog telefona, slušalica, maramica ili drugih sitnih stvari za ličnu higijenu. Vodu i drugo osveženje možete kupiti u samom avionu i unos takvih napitaka nije dozvoljen u avion. 

Ručni prtljag je često u sklopu plaćene karte, ali ukoliko izostane nošenje glavnog prtljaga, onda je ručna torba svakako ekonomičnija sa ukupnom cenom karte. Kao i kod većih kofera, veličina i težina ručnog prtljaga je takođe ograničena količinom. Ponesite samo neophodne stvari koje će vam u trenutku leta biti neophodne ili za kraći boravak. 

Ukoliko želite izbeći eventualne nesuglasice na aerodromu, već kod kuće izmerite celokupan prtljag što će svakako biti olakšica na samom terminalu. Obeleženi koferi sa imenom putnika, učiniće lakši pronalazak samog prtlaga nakon sletanja i preuzimanja istog. Rane rezervacije vam mogu omogućiti određeno željeno mesto u avionu, ukoliko više volite mesto pokraj prozora.

You may also like...

1 Response

  1. 3. октобар 2023.

    […] Savet: Da biste obezbedili svoj prevoz kombijem do Aerodroma u Beogradu, preporučuje se da rezervišete unapred. To vam garantuje mesto, posebno tokom sezone velikih putovanja. Takođe vam omogućava da pažljivo planirate svoje putovanje. […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *