Ideje za doček Nove godine 2019 u Beogradu

Beograd, prestonica Srbije, svakako i najveći grad, uvek nudi nešto novo i drugačije. Tako i svake godine, sa dolaskom novogodišnjih praznika, Beograd postaje metropola, dočekujući domaće i strane turiste, i nudi im sve što priželjkuju kao jedan veliki domaćin.

Beograd za doček Nove godine nudi mnogobrojne povoljnosti ali i lokacije koje će upotpuniti novogodišnje veče ali celokupnu prazničnu atmosferu.

Praznici u Beogradu

Tako se za doček Nove godine 2019. u Beogradu, dešavaju razne manifestacije, koncerti, izložbe, razne aktivnosti kao što su klizanje za sve uzraste, streličarstvo i drugo. Uobičajeno je da prodavnice u šoping centrima spuštaju svoje cene kako bi rasprodale sezonsku garderobu i potrepštine za kojima žude Beograđani ali i turisti. Doček Nove godine u Beogradu svakako se priprema mesecima unapred, pa su tu uvek pristune svetiljke, razne dekoracije i ukrasi, jelke prirodne i veštačke ali i zimske stvari koji će sačuvati glave od zime i hladne košave.

Na štandovima koji su otvoreni za sve posetioce, mogu se pronaći razni suveniri, slatkiši i poslastice za sve uzraste, ali i vino i grejana rakija koja će zagrejati stomake u zimskim hladnim danima i opustiti vas od stresnih radnih dana.

Izaberite mesto za slavlje

Domaći i strani posetioci za proslavu u Beogradu imaju za izbor pregršt destinacija u kojima će proslaviti nezaboravno veče. Sugrađani već unapred imaju „svoja“ mesta i određene lokacije u kojima će opušteno slaviti Novu godinu do jutra. Za strance je malo drugačija priča, pa se oni ukoliko već nemaju uplaćene aranžmane odlučuju za velike klubove i splavove sa stranom muzikom, dok se oni malo stariji odluče da posete tradicionalna Beogradska mesta i dočekaju Novu godinu uz starogradsku beogradsku muziku i vino na Skadarliji.

Doček Nove 2019. godine  uz omiljeni bend

Za one koji ne žele da doček Nove godine u Beogradu „preplate“, organizovane su najčešće tri muzičke večeri ispred Skupštine prestonice, gde će se smenjivati razni popularni domaći bendovi i svojim hitovima zabavljati publiku do kasno posle ponoći. Uoči dočeka, 31. decembra, kada dođe ponoć, nebo će ukrasiti veliki šareni vatromet, koji će podstaći euforiju i upotpuniti prazničnu novogodišnju noć.

Trg otvorenog srca ili „after party“

Iako se doček obično završava kada se na satu pojavi 00:00, tradicionalni doček Nove godine u Beogradu se nastavlja do ranih jutranjih časova, po negde i do podneva, u kafićima koji podržavaju takozvani „after party“ doček. U tim časovima, se na Trgu republike otvaraju i drvene kućice i štandovi, muzička bina i ostale manifestacije kojima se obeležava Trg otvorenog srca, najpopularnija manifestacija za sve koji se 1. januara nađu u Beogradu. Tada se proslava nastavlja i za najmlađe sugrađane, koji sa svojim roditeljima izlaze da prošetaju i izaberu poklončiće, slatkiše i ostale poslatice pripremljene za mališane.

Doček Nove godine u Beogradu iz godine u godinu postaje popularniji, i nudi raznovrsniji program ali i čitav praznični izgled prestonice, koji očarava sve više kako strane tako i domaće turiste i sugrađane, koji za praznike ostaju u ovom gradu.

Ukoliko se odlučite da novogodišnju noć provedete u Beogradu, sigurno ćete pronaći pravo mesto za vas i one koji će ovo veče upotpuniti, ukoliko sa sobom nose radost, veselje i puno srce.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *