Izaberite restoran za svadbu u kom ćete uživati

Svadba je važan dan za mladence, ali i sve goste. Iako sama organizacija zahteva puno truda i vremena, uz dobru organizaciju sve može proteći bez većih problema. Zato, ukoliko planirate svoju svadbu, taj događaj posmatrajte kao dan kada ćete krunisati svoju ljubav i kada ćete svoju sreću podeliti sa dragim osobama. A da biste se zaista tako osećali na ovaj važan dan, počnite sa pripremama na vreme. Ono na šta bi trebalo posebno da obratite pažnju je rezervacija restorana.

Odredite budžet koji možete odvojiti za restoran

 

U većim gradovima postoji širok izbor restorana za svadbu u kojima se mogu organizovati venčanja. Međutim, ogromna ponuda može izazvati konfuziju i dvoumljenje mladenaca koji restorani su najbolji. Zato bi bilo idealno da na samom početku suzite izbor: za početak odretite budžet koji možete odvojiti za restoran. Naravno, uvek možete ostaviti prostor za korekcije ukoliko troškovi budu veći od planiranih, a vama se zaista dopadne prostor.

Tek kada definišete koliko ste spremni da platite restoran za svadbu, krenite u potragu za idealnim prostorom.

Napravite listu restorana koji dolaze u obzir i kontaktirajte ih. Takođe, ne bi bilo loše da se konsultujete sa nekim ko je već pravio svadbu da vam preporuči koje restorane bi trebalo da kontaktirate.

Organizujte prostor u restoranu prema broju zvanica

Kada ste odredili budžet za plaćanje restorana i kada ste pogledali sve restorane sa svoje liste, na redu je eliminacija. Osim samog izgleda prostora, veoma je važno da li restoran za svadbu može da primi planiran broj gostiju. Naime, mnogi restorani za svadbe tvrde da imaju kapacitet do 500 gostiju. Međutim, to često znači da će gotovo čitav prostor biti popunjen stolovima i da će biti malo prostora za igru. Zato bi bilo najbolje da u svakom restoranu popričate sa menadžerom o organizaciji prostora prema planiranom broju gostiju.

Danas su posebno popularni okrugli stolovi za koje se može smestiti 10-12 osoba. I to je možda najbolja opcija ukoliko planirate da pozovete do 300 zvanica. Jer, na ovaj način ćete moći da grupišete svoje goste tako da svima bude prijatno. Sa druge strane, ukoliko imate u planu puno zvanica, onda je možda bolje iskoristiti „klasične stolove“ kako bi se dobilo više slobodnog prostora.

Konsultujte se oko dekoracije restorana za svadbu

Danas se gotovo ne može zamisliti svadba bez dekoracije. A u ovom segmentu organizacije posebno uživaju mlade. Ono na šta bi trebalo da obratite pažnju je to da se dekoracija uklopi u ambijent restorana. Gledajte da ne bude previše detalja, jer to često može ostaviti utisak kiča. Ukoliko se dvoumite oko toga kakve aranžmane želite, restorani za svadbe najčešće imaju proverene profesionalce koji se bave dekoracijom. Zato ne bi bilo loše da njima izložite vaše ideje, a oni će na osnovu iskustva znati kako to da na najbolji način realizuju.

Prostor za fotografisanje

Osim samog doživljaja vašeg slavlja, svadbene fotografije su tu da svedoče o vašem danu. Zato mladenci posebnu pažnju obraćaju na odabir fotografa koji će vašu svadbu ovekovečiti. Sa druge strane, veoma važan aspekt svake fotografije je i ambijent. Danas brojni restorani za svadbe imaju vrtove u kome se može održati građansko venčanje, ali i fotografisanje. Zato ukoliko želite da vam ostanu lepe fotografije sa svadbe, možete rezervisati restoran koji poseduje lepo uređen vrt.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *