Iznajmljivanje apartmana u Beogradu kao alternativa hotelskom i hostelskom smeštaju

Nekoliko godina unazad u Beogradu su se masovno počeli iznajmljivati apartmani na kratke vremenske periode. Od tada do danas nije se mnogo promenilo osim toga da se ponuda apartmana u Beogradu znatno proširila. Pojedini vlasnici stanova u našoj prestonici primetili su da im se ovakvo kratkoročno iznajmljivanje turistima isplati više od iznajmljivanja na duže vremenske periode.

U isto vreme, turisti i drugi beogradski gosti su prepoznali mnogobrojne prednosti ovakvog načina smeštaja. U nastavku teksta nabrojaćemo samo neke od njih.

Iznajmljivanje apartmana često je povoljnije

Pre svih drugih prednosti koje iznajmljivanje apartmana u Beogradu ima u odnosu na iznajmljivanje hotelskih ili hostelskih soba čini se da je povoljnost ona koja najviše doprinosi njihovoj sve većoj popularnosti. Naime, iznajmljivanje apartmana vrlo često je isplativije nego iznajmljivanje hotelske, ali i privatne hostelske sobe. Manji stan ili garsonjeru moguće je iznajmiti po ceni od 25 evra za jednu noć. Pri tom, ne govorimo o apartmanu smeštenom na nekoj od beogradskih periferija, već o malim apartmanim smeštenim na odličnim lokacijama poput Dorćola ili Vračara.

Ukoliko želite da iznajmite veći apartman jer u Beograd ne dolazite sami već porodično ili u društvu prijatelja ili kolega, bez obzira što Vam je potreban nešto veći apartman, njegovo iznajmljivanje vrlo često košta znatno manje od smeštaja u hotelu. U zavisnosti od njihove veličine i opremljenosti veće apartmane moguće je iznajmiti po ceni od 50, 60 ili više evra. Dakle, ukoliko nemate previše novca, ili ga jednostavno ne želite potrošiti na luksuzne apartmane, jednostavno odaberite one manje i jeftinije.

Velik i raznovrstan izbor

Druga značajna prednost iznajmljivanja apartmana u odnosu na hotelski ili hostelski smeštaj jeste i raznovrsniji izbor. Dok sve hotelske i hostelske sobe manje ili više liče jedna na drugu, to nije tako kada je reč o apartmanima. Danas postoji nekoliko sajtova na kojima se može naći veliki broj apartmana u Beogradu. Oni se međusobno razlikuju po mnogo čemu. Pre svega po veličini: od garsonjera i jednosobnih do onih prostranih dvosobnih ili trosobnih stanova.

Dalje se razlikuju prema lokaciji na kojoj su smešteni – Savski venac, Dorćol, Vračar, Zeleni venac, Novi Beograd ili naselja nešto udaljenija od centra poput Karaburme, Voždovca ili Zemuna.

Neki od njih su bolje, luksuznije opremljeni, dok druge odlikuje nešto skromniji enterijer. Uglavnom, kada je reč o iznajmljivanju apartmana u Beogradu, sigurno da se putem ovih sajtova može naći za svakoga po nešto.

Opremljenost

Ono što još apartmane koji se po Beogradu iznajmljuju razlikuje od hotelskih i soba po hostelima jeste bolja opremljenost. Naime, većina ovih apartmana opremljena je televizijskim prijemnicima, klimama koje mnogo znače tokom letnjih dana, kuhinjskim nameštajem i aparatima.

Dok se u hotelima (i hostelima) kada je reč o hrani uglavnom morate prilagođavati određenim terminima, u apartmanima sebi možede dozvoliti buđenje u podne, a da ne propustite doručak, kao i večeru u kasne noćne sate. Jednostavno, ovakav način smeštaja garantuje nam veću slobodu, ali i privatnost za cenu koja je najčešće niža od hostelskih i hotelskih

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *