Kako da povećate bezbednost i sigurnost svog doma ili poslovnog prostora?

Nije teško uočiti da živimo u sve manje bezbednom i sigurnom svetu i sasvim je logično da želite da osigurate i zaštitite svoj dom, poslovni prostor ili bilo šta drugo vama važno. U suštini, kada ste tu, sve je pod kontrolom, ali problem i nesigurnost nastaju kada otputujete jer ne znate da li će sve biti pod kontrolom i dok vi niste tu.

Naravno da ste sve zaključali, tu su i alarmi, ali bilo bi sjajno kada biste imali još neki vid sigurnosti koji vam može pomoći na više nivoa.

Video nadzor

U takvim situacijama nastupa video nadzor kao vaš provereni saveznik kada su sigurnost i bezbednost vama bitnih stvari u pitanju. Video nadzor, kao bezbednosni sistem koji uključuje kamere, video rekordere i sve potrebna kablove savršen, je način da imate uvid u to šta se dešava i kada vi niste tu, a sve propušteno lako možete pogledati na svom računaru ili mobilnom telefonu.

U slučaju da se čak i desi nešto što ne bi trebalo, kamera će sve zabeležiti, a vi ćete imati neoboriv dokaz za ono što vas je snašlo. Ono što je zanimljivo jeste činjenica da je u praksi više puta dokazano da su provalnici odustali od pljačke samo zato što su videli da je objekat pod video nadzorom, pa vam tako ovaj vaš saveznik može pomoći i preventivno – ko još želi da uradi nešto za šta će postojati materijalni trag i to u najbojoj mogućoj formi – u obliku snimka?

Nema sumnje da je video nadzor zaista isplativa i vredna investicija u bezbednu i sigurnu budućnost, ali sledeći problem je taj kakav sistem za video nadzor vama najviše odgovara i šta vam je, zapravo, najpre potrebno?

Vrste video nadzora

Video nadzor ima mnogo varijanti, a koja je prava za vas zavisi od vaših potreba. Pre same kupovine i ugradnje video nadzora trebalo bi dobro proceniti sam objekat koji želite da osigurate, kao i to šta sve objekat uključuje i na koji način ga je najbolje okružiti kamerama. Na primer, jedno od pitanja koja sebi treba da postavite jeste to da li ćete objekat nadgledati od spolja ili iznutra jer to dalje znači da će vam biti potrebna ili kamera sa noćnim režimom snimanja ili „klasična“ kamera. Oim toga, ako se objekat nadgleda od spolja, verovatno je pametnije nabaviti kameru koja je otporna na vodu, na prašinu, na udarce, ali i druga fizička oštećenja koja se mogu dogoditi slučajno ili namerno.

Verovatno će vam biti bitno da odredite i to da li ćete kameru ugraditi horizontalno, na plafonu, ili vertikalno, na bočnom zidu. Kamere mogu da se razlikuju i po samom kvalitetu snimka kao i mogućnosti zumiranja ili snimanja zvuka. Sve opcije su vam na raspolaganju, a sve što je potrebno da vi uradite jeste da svaki detalj dobro procenite kako biste izvukli najviše iz svoje zaštite. Uz to, u kombinaciji sa dobrom kamerom, vdite računa i o odabiru video rekordera, jer je uvek poželjno da ovaj deo sistema video nadzora ima odličnu memoriju kako bi mogao da sačuva što više snimljenog materijala.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *