Izbor idealnog nameštaja za vaš dom

Kupovina nove kuće ili stana je preloman trenutak u životu svakog pojedinca ili porodice.

Nameštaj

Na slatkim mukama su kada se kupuje nekretnina i donose veoma važne odluke pri kupovini ili dokupljivanju nameštaja. Svakome od nas se javlja pitanje da li da se opredelimo za nameštaj koji je u tom trenutku posebno popularan ili da se odlučimo za nameštaj čiji je stil čist i večan. Mnogo korisnih saveta za opremanje doma mogu se pronaći ovde: http://www.kucastil.rs

Prilikom izbora odgovarajućeg nameštaja potrebno je uzeti u obzir brojne faktore. Kakav nameštaj izabrati ako imate mali stan i ne želite previše da ga natrpate? Za kakav nameštaj da se odlučite ako je vaš budžet ograničen, ali želite da kupite kvalitet koji će vas u domu služiti duže vremena? Neke od ideja je moguće dobiti na raznim sajmovima nameštaja, kao što je onaj na Beogradskom sajmu:

Dnevna soba

Iako izbor nameštaja za dnevnu sobu na prvi pogled deluje kao prijatan zadatak, mnogima može da predstavlja veliki problem. Dnevne sobe predstavljaju prostor u kojem provodimo veliki deo svog slobodnog vremena, tako da je izbor odgovarajućeg nameštaja izuzetno važan.

U poslednje vreme je veoma popularan onaj u retro stilu, ali ako želite da opremite dnevni boravak po modernim standardima, preporučujemo vam da se odlučite za ravne minimalističke linije, jer za nameštaj u dnevnom boravku već neko vreme važi pravilo manje je više. Preporučljivo je da se odlučite za regale i sedeće garniture u nežnim svetlim nijansama, a poseban naglasak u dnevnoj sobi pravi nameštaj sa upečatljivom bojom i materijalom.

Fotelja, klub stočić, tabure ili na primer TV komoda u kontrastnoj boji tako postaje centralni deo sobe. Pri izboru sedeće garniture, dvoseda, troseda, fotelja ili naslonjača se isplati uložiti neki dinar više, jer je najkorišćeniji komad nameštaja u dnevnoj sobi i mora da bude kvalitetan, kako bi odoleo zubu vremena.

Kuhinja

Kupovina novog kuhinjskog nameštaja može da bude veliko zadovoljstvo, ali zbog široke ponude i prava noćna mora. Da bi sebi olakšao kupovinu prvo proveri celokupnu ponudu elemenata za kuhinje i međusobno uporedi različite proizvođače i cene. To možeš vrlo lako da uradiš uz pomoć portala za uporednu kupovinu i praćenje ponuda, kao što je Idealno.rs.

Kupovina kuhinjskih blokova ili pojedinih elemenata je svakako najteži i najvažniji deo opremanja kuhinje. Pored toga je potrebno dokupiti i kuhinjsku sudoperu i slavinu. Izbor kuhinjskog bloka zavisi od vašeg ukusa, pa možete da se odlučite za rustikalni drveni stil ili za trenutno popularne kuhinjske ormariće sa visokim sjajem. Prilikom izbora kuhinjskih elemenata je veoma važan i sam raspored koji će maksimalno efikasno da iskoristi prostor. Za kuhinjski blok je preporučljivo odvojiti više novca, jer se on kupuje na duže vreme.

Spavaća soba

Prilikom izbora odgovarajućeg nameštaja za spavaću sobu obično dolazi do dileme, kako u spavaćoj sobi obezbediti prijatnu i opuštenu atmosferu, a pri tom održati stilsku usklađenost. Činjenica je da čovek prespava više od trećine svog života, pa je zbog toga od vitalnog značaja da je nameštaj u spavaćoj sobi pravilno izabran, pri čemu je neophodno prvenstveno obratiti pažnju na kvalitet i udobnost.

Nameštaj u spavaćoj sobi se sastoji od kreveta, garderobera i noćnih ormarića, komoda, vitrina i dušeka. Verovatno nije potrebno napomenuti koliko je važna kupovina dušeka, jer svakom pojedincu odgovara različita tvrdoća, vrsta podloge i dimenzija. Cene kvalitetnih dušeka mogu da idu u nebesa, pa je zbog toga važno da pre kupovine uporedite različite prodavce i na taj način napravite odgovarajući kompromis između cene i kvaliteta.

Stil komoda, fiokara, ormara i kreveta zavisi od vašeg ukusa, a preporučljivo je da nameštaj u spavaćoj sobi ne bude previše upadljivo, jer na taj način ne odmara samo naše telo već i naš um.

Nameštaj

Kupatilo

Kupatilo predstavlja savršenu kombinaciju upotrebljivosti i opuštanja, jer je to prostor gde možete da se da se opustite nakon napornog dana. U kategoriju kupatilskog nameštaja spadaju kupatilska galanterija, slavine, ormarići za kupatilo, kupatilski blokovi, ogledala, bojleri i sanitarna keramika. Pod kupatilsku galanteriju spadaju ogledala, stalci, držači i slična oprema.

Opremanje kupatila možete dosta da olakšate ukoliko se odlučite za kupovinu kupatilskog kompleta, koji obično uključuje ogledalo, lavabo i jedan ili više ormarića koji mogu da sadrže i osvetljenje , prekidače i utičnicu za struju. Cena kupatilskog kompleta zavisi od broja elemenata, što može biti prednost, jer nije potrebno obraćati pažnju kako pojedini elementi izgledaju zajedno kao kada kupujete svaki element zasebno.

Izuzetno važan deo kupatilske opreme su i slavine: https://www.idealno.rs/L3/1734/namestaj/kupatila/kupatilske-slavine . Kvalitetno izabrana kupatilska slavina ti pruža potrebnu udobnost u kupatilu. Prilikom izbora moraš da uzmeš u obzir različite karakteristike – od protočnog pritiska vode do načina pripreme tople vode i same dužine slavine.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *