Saveti za jesenje renoviranje doma

Jedna od potreba i želja koje dolaze s jeseni i sa hladnijim vremenom, jeste potreba da se nešto izmeni, da se uvedu neke promene koje će združene sa  vremenom naše živote učiniti lepšim i zabavnijim, ali i opuštenijim. Naravno, tu su individualne promene, koje se najčešće tiču izgleda, pa se uvode brojne dijete, treninzi, fizička aktivnost uopšte, ali se kod većine javi potreba da unesu promene u prostor u kojem borave i žive.


Osveženje koje donose sitne ili krupnije promene doma, zaista su nešto što s vremena na vreme treba praktikovati, bar ako ništa, onda promenom detalja i dekoracije, jer predstavljaju osveženje koje obnovi svu psihičku moć i donesu sa sobom pozitivnu energiju. Evo nekih promena o kojim je dobro razmišljati i koje je dobro sprovesti.

Klizni PVC prozori

Jedna od promena koja se retko pravi jeste promena stolarije. Ukoliko ste baš ove jeseni rešili da menjate stolariju u svom domu onda ovog puta preporuka ide za klizne PVC prozore. Najpre, ne postoji bolje rešenje za maksimalnu osvetljenost prostora, kao što to daju klizni PVC prozori. Upravo je to jedna od važnih prednosti koju poseduju. Pored osvetljenosti, klizni PVC prozori su odlični za izolaciju, kako toplotnu, tako i zvučnu.

Klizni PVC prozori su odlični ukoliko imate dnevni boravak u kući koja izlazi na dvorište, pa tako ćete uvek imati utisak da je dvorište, priroda u njemu sastavni deo vašeg doma, vašeg svakodnevnog boravka u njemu, nezavisno od godišnjeg doba, jer ćete na taj način dobiti osećaj da je prostor veći, nekako prijatniji i svakako daleko lepši.  Klizni PVC prozori su odlično idejno rešenje kada je ušteda prostora u pitanju, jer ne postoji razlog da nešto ne postavite na određenu poziciju, jer će smetati otvaranju prozora, budući da klizni PVC prozori idu po šinama i ni u kom slučaju ne zauzimaju dodatni prostor. O samom izgledu nije potrebno ni govoriti, jer daju izuzetno moderan i atraktivan izgled svakom prostoru. Cena kliznih PVC prozora je nešto viša od običnih ali je primena istih daleko fleksibilnija.

Promenite boje zidova

Jedna od osnovnih promena s proleća trebalo bi da bude krečenje prostorija u kojima boravite. Samo krečenje je tu da osveži prostor, da ga učini čistijim i blistavijim, a na isti taj način ova promena uticaće i na vaše raspoloženje i raspoloženje svih vaših ukućana. Osim toga, pametan odabir boja će dodatnu uticati na stvaranje opuštene i prijatne atmosfere.

Drugo rešenje pored krečenja jeste odabir tapeta. Tapete za zidove se proizvode u beskonačno različitih dezena, od 3d tapeta za dnevni boravak do vodootpoenih tapeta za kupatila i kuhinje. Veliki izbor tapeta možete pronaći na ovom linku https://www.alvos.rs/kategorija/kamen-i-tapete/tapete/.

Promene dekoracije i detalja

Ukoliko u ovom trenutku iz bilo kojih razloga niste u mogućnosti da renovirate svoj dom ili učinite promene koje zahtevaju više vremena i finansijskih ulaganja, dovoljno je da promenite neke detalje u svom domu, dekoraciju, te time učinite sasvim dovoljnu prolećnu promenu za lepši izgled svog doma. Možete promeniti ramove za svoje fotografije, ujedno možete napraviti i novi izbor fotografija koje će se u njima nalaziti.

Promene nekih nadstolnjaka na stolovima, svećnjaka, sitnih figurica i dekorativnih elemenata, biće sasvim dovoljni da unesete potrebu dozu osveženja. Kako je proleće, savet uvek ide ka tome da svoj dom oplemenite prirodnim cvećem, pa osim onog saksijskog, unesite nekoliko manjih i većih vaza sa svežim cvećem, sada to mogu biti visibabe, zumbuli, lale i uživaćete u pogledu i lepom osećaju koji sveže cveće pruža.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *