Najbolja zaštita stambenih i poslovnih prostora

Najbolji način za obezbeđivanje kuća danas su postali alarmni sistemi. Osim stambenih objekata sve se više pomoću alarmnih sistema obezbeđuju i poslovni prostori, ali i skladišta i drugi važni objekti.

Iako su ovakvi sistemi za obezbeđivanje sigurnosti veoma efektivni, ipak potrošači imaju mnogo nedoumica u vezi sa ovim sistemima. Budući potrošači postavljaju nekoliko osnovnih pitanja u vezi sa alarmnim sistemima, a mi smo rešili da vam damo nekoliko odgovara na pitanja koja se često postavljaju.

Kako funkcionišu alarmi za kuće?

 1. Nije neophodno da obezbeđujete sva vrata i prozore. Senzori uvek pokrivaju celu prostoriju, tako da prilikom provale lopova alarmni sistem će se aktivirati, a kamere za video nadzor snimiće apsolutno svaki pokret u vašem domu.
 2. Mnogi se pitaju da li je bolje postaviti bežični ili žični alarmni sistem. I jedni i drugi alarmi za kuće imaju svoje prednosti, ali i mane, tako da se neko radije odlučuje za povoljnije žične alarmne sisteme, a neko se pre odlučuje za bežične sisteme, jer ne zahtevaju instalaciju po kući. U svakom slučaju, za koji god alarmni sistem da se odlučite, sigurno nećete pogrešiti.
 3. Napominjemo da je redovna zamena baterija važna, ali da od samih bezbednosnih sistema zavisi koje će se baterije koristiti. Kada je baterija prazna, alarmni uređaj će vas obavestiti, zato nemojte da se iznenadite ako dobijete signal ili upozorenje da je baterija na određenom senzoru pri kraju.
 4. Imajte na umu da alarmi za kuće mogu da pošalju lažni signal za uzbunu ukoliko se ne održavaju pravilno ili kada se baterije ne menjaju, ali i ukoliko dođe i do ometanja bezbednosnog sistema, kao na primer prilikom nevremena.
 5. Osim ako ne obezbeđujete stan u okviru stambene zgrade, trebalo bi da znate da je obezbeđivanje spoljne sirene neophodno, jer ona predstavlja skoro najvažniju odbranu od provale.
 6. Da biste svoj alarmni sistem povezali sa mobilnim telefonom i da biste redovno primali obaveštenja u vezi sa bezbednošću doma, onda znajte da je potrebno da imate priključak za telefon u objektu koji obezbeđujete.
 7. Ne brinite, čak i ako nestane struje vaš prostor biće obezbeđen, jer tada glavnu ulogu u obezbeđivanju ima pomoćna baterija, tako da alarmni sistem funkcioniše nesmetano. Od kapaciteta baterije zavisi koliko će alarmni sistem bez struje raditi. Ako je baterija kvalitetna, sistem može da izdrži između 24 sata i 48 sati.
 8. Kada želite da objedinite požarni i bezbednosni alarm potrebno je da se u okviru alarmnog sistema dodaju i senzori koji reaguju na požar.
 9. Ako želite da alarmni sistem uključujete i isključujete pomoću mobilnog telefona potrebno je da imate odgovarajuće module koji su za tonsku i glasovnu komunikaciju.
 10. Čak i ako ste u kući, moguće je aktivirati alarmni sistem. Dovoljno je da isključite senzore u onim prostorijama u kojim boravite i vaš sistem zaštite će normalno funkcionisati.
 11. Ako niste znali, dok je aktivan alarmni sistem u kući mogu da budu kućni ljubimci, jer svi alarmni sistemi tolerišu životinje i do 40kg težine.

Vaša bezbednost i bezbednost vašeg doma je najbitnija

S obzirom na to da smo svakodnevno u prilici da čujemo i pročitamo vesti o raznim provalama, sve više moramo paziti na svoju bezbednost. Porodica je na prvom mestu i sve dragocene materijalne stvari i još vrednije uspomene je stekla zajedno vrednim radom. Ne smete dozvoliti da vam neki provalnik u par minuta sve sve to oduzme. Osigurajte vaš dom i zaštitite svoju porodicu i vaše dragocenosti. Najbolji način je da pljačkaši uvide kojim sistemom zaštite raspolažete kako im ne bi ni palo na pamet da kroče na vašu teritoriju. Sigurni smo da će ih nekoliko kamera dovoljno uplašiti da se ne približavaju vašem posedu.

Društvene mreže pomažu pljačkašima

U današnje vreme društvenih mreža provalnici imaju priliku da prate ko je kada na odmoru. Tako da oni koji radosno redovno postavaljaju slike sa odmora su prvi na meti pljačkaša. A ima i onih koji na društvenim mrežama vole da se pohvale kako su kupili nov automobil ili slikaju svoje dragocenosti u domu, takvi su prava poslastica za provalnike. Zato vam savetujemo da budete pametni i da pametno koristite društvene mreže ili da jednostavno zaštitie svoj dom i svoje bogatstvo. Alarmni sistemi i video nadzor su najpopularnija i najefikasnija mera zaštite. Tako ćete bez brige moći da uživate na letovanju, pa čak možete i uživo gledati sa neke egzotične destinacije šta se dešava u vašoj kući.

Pokušali smo da odgonetnemo mnoge nedoumice većine potrošača i da vam damo par korisnih saveta. Nadamo se da smo uspeli i da ćete brzo i lako izabrati adekvatan alarmni sistem za svoju kuću ili poslovni prostor.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *