Kako do kancelarijskog prostora brzo i lako?

U vremenu kada cene kirija za stanove rastu, ne može se reći da cene kirija za izdavanje poslovnih prostora ne prate taj trend. Na taj iznos utiče lokacija, veličina prostora i opremljenost istog. 

Međutim, iako su cene porasle, sve veći broj ljudi koji otvara privatne firme ili onih koji taže nov poslovni prostor, suočava se sa nemogućnošću da nađe slobodan lokal u kojem bi organizovao svoje poslovanje. Posao ne može da čeka, a ponuda na tržištu je takva da određeni prostor postaje zauzet i pre nego ga prethodnici napuste. 

Tragaujući za rešenjem značajan procenat preduzetnika oslonio se na kupovinu ili iznajmljivanje kancelarijskih kontejnera. 

Kancelarijski kontejneri kao idealno rešenje za poslovni prostor

Generalno se može reći da je ponuda i potražnja kontejnera za razne svrhe na našem tržištu porasla poslednjih nekoliko godina. U svetu se ovaj trend beleži već godinama unazad. 

Danas se i na našem tržištu mogu naći razni namenski modularni kontejneri koji se naječešće koriste kao kancelarija, magacin, portirnica, pa čak i kao stambena jedinica ili vikendica.

Dimenzije, boja, broj prozora i vrata, raspored prostorija i opremljenost nešto su na šta se može uticati kada je kancelarijski kontejner u pitanju. To znači da za kratko vreme možete dobiti poslovni prostor baš kakav želite, bez puno ulaganja i traganja za idealnim rešenjem. 

Još jedan prednost ogleda u činjenici da se lako mogu postavljati, premeštati i sklanjati, a kada više nisu potrebni lako se mogu preprodati kao polovni ili reciklirati. 

Konstrukcija i prednosti

Osim što se može birati dimenzija kontejnera važno je reći da se u odnosu na to što kupac traži može spojiti veći broj kontejnera radi dobijanja većeg prostora ukoliko je to potrebno. Kupac apsolutno može uticati na broj i veličinu prozora i vrata, na boju spoljašnjih i unutrašnjih zidova i tome slično. 

Važno je napomenuti da svi kontejneri imaju sanitrani čvor koji dolazi opremljen osnovnim sanitarnim nameštajem koji se može nadograđivati i dodatno opremati. 

Konstrukcija se sastoji od metalnih profila, dok su zidovi, pod i plafon obloženi izolacionim panelima koji imaju odličnu zvučnu i termo izolacionu moć. Pod je obično obložen OSB pločama i prekriven termoizolacionom folijom preko koje ide kancelarijski laminat ili linoleum. 

Moguće je dodati i klima uređaj, roletne kao i brojne druge dodatke, a sve to u skladu sa mogućnostima koje firma nudi. 

Opremanje prostora

Poslovni odnosno kancelarijski prostor možete opremati sami, ali za to možete angažovati neku od agencija koje se isključivo bave time da u skladu sa vašim željama i mogućnostima naprave funkcionalan prostor u kratkom roku. 

Ako ćete to ipak raditi sami savetuje se da počnete od krupnijih stvari, a to su nameštaj i njihov raspored. Kada to utvrdite onda sve ostalo ide lakše. Može pomoći i ako na trenutak tokom tog procesa zastanete i pokušate da ovaj prostor sagledate očima drugih ljudi. Može se javiti neka nova ideja koja će prostor učiniti još plemenitijim i funkcionalnijim. 

Kada se ovaj glavni, najveći deo završi, ne zaboravite da prostor oplemenite nekim biljkama, umetničkim slikama, ili nekim ličnijim sitnicima poput efektnog logoa vaše firme ili nekih uramljenih sertifikata, zahvalnica i nagrada koje je vaša firma dobila. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *