Kako opremiti modernu kuhinju?

Savremeni stil života iziusuhje mnoge ugodnosti i pogodnosti kako radnih navika, tako i stila življenja. Savremeni dizajn značajno je oplemenio životni prostr, a dom učinio idealnim mestom za boravak. Moderni komadi nameštaja odišu finoćom, jednostavnošću, a uzgred stilom i prefinjenošću. Savremen nameštaj izrađen je od kvalitetnih materijala, a tržište je obezbedilo prisutpačne cene i veliku potražnju.

Kuhinja – glavno mesto boravka svake žene

Da bi se žena osetila damom, mora da uziva kako u društu određene osobe, tako i u odrešenoj prostoriji. Kuhinja je, hteli mi to da priznamo ili ne, prostorija u kojoj žena provede najviše vremena. Pa upravo iz tog razloga prilagite je svojim potrebama i učinite da se žena i u kuhinji može osećati kao prava dama, zavodnica. Moderne kuhinje zahtevaju upotrebu modernih materijala. Medijapan, keramika, kvarc samo su neki od savremenih materijala od kojih su izrađeni kuhinjski delovi, kuhinjski elementi, šank i sl. Poželjno je da kuhinja bude dobro osvetljena, kako bi i rad u kuhinji bio olakša. Komadi nameštaja bi trebalo da budu jednostavni, izrađeni od materijala koji se lako održavaju, poput kvarcnih radnih ploča, mermernih radnih ploča, medijapana ili pak stakla. 

Kvarcne radne ploče

Kvarc je izuzetno otporan i čvrst materijal. Sve češče se nalazi u upotrebi ovaj materijl, kako u kuhinji, tako i u kupatilu, hodniku, stepenicama i drugim delovima stambenog ili radnog prostora. Mnogi svetski poznati časopisi koji se bave enterijerom, blogovi i mediji trvde da je kvarc materijal budućnosti. Naime, to je materijal koji se lako održava, kompaktan je, otporan na temperature i habanje, a ujedno i izuzetne lepote. Kvarcne radne ploče su odlično rešenje za vaš radni prostor u kuhinji. Kvarcna radna ploča odlično se kombinuje sa šankom, koji se može postaviti između dnevne sobe i kuhinje, a ujedno i sa drugim komadima kuhinjskkog nameštaja. Kvarcne radne ploče odlično se održavaju, ali poželjno je obratiti pažnju na upotrebu noževa. Obavezna je upotreba drvenih daski za sečenje, kako se površina kvarcne radne poloče ne bi oštetila. 

Keramika u kuhinji

Keramika koja se postavlja po zidu i po podu u kuhinji izuzetno je bitan detalj. Poželjno je izabrati kvalitetne prirodne materijale. Dimenzije samih pločica, boja i fordura je na vama da izaberete. Tržište nudi širok asortiman izuzetnih bordura, koje se odlično mogu uklopiti kako uz kuhinjske delove, tako uz već pomenutu kvarcnu radnu ploču, sudoperu ili pak urežaje bele tehnike. Neko će se opredeliti za šarene tonove keramike, mada preporuka je da šarenilo bude kao detalj u ograničenom prostoru, dok ostatli ili najveća površina bude jednobojna. 

Rasveta u kuhinji

Rasveta je bitan faktror za adekvatno opremanje kuhinje. Led sijalice su pravi hit na tržištu. Ekonomične su, a korist od njih je značajna. Sve je zastupljenija primena dugih lustera koji su postavljeni tik iznad kvracne radne ploče, ili šanka. Pred niza povoljnosti koje pružaju, rasveta u kuhinji doprinosi boljoj atmosferi i lepoti te prostorijie. 

Detalji u kuhinji

Detalji su nešto što će vam ulepštati prostor, a ujedno i asociratiti vas na nekoga ili nešto. Savetuje se dozirana primena detalja u kuhinji. Pa recimo stalak za ubrus, držač za noževe ili pak kuhinji pribor dovolji su da se nažu na kvarcnoj radnoj ploči. Par magneta na frizideru na koje je moguće zakačiti recept ili pak fotografiju, krpa sa željenim motivom i činija sa voćem bili bi sasvim dovolji. Bitno je naći meru i vaš prostor ne opteretitit sa nebitnim stvarima. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *