Televizori nekad i sad – šta se sve promenilo?

Ako je vreme za kupovinu novog televizora, nemojte da se vodite onom starom srpskom sve što je dobro to je i skupo. Ne mora da znači da je uvek tako. Recimo, prilikom kupovine novih kućnih aparata najbolje bi bilo da prvo pročitate uputstva, uporedite karakteristike, a onda izaberete pravi uređaj.

Performanse se razlikuju od modela do modela, kao i njihov vek trajanja. Ipak, iz generacije u generaciju radni vek se menja, pa ne čudi što se neki televizori odlično pokažu, a drugi imaju i nekih nedostataka. Ranije TV uređaj nije imao mnogo opcija, bilo je malo kanala, a trajali su decenijama, nekada čak i po četiri ili pet decenija, a danas?

Može se naći još uvek u srpskim domaćinstvima stari televizor koji odlično funkcioniše i koji se nije mnogo kvario. Međutim, današnji novi modeli imaju mnogo bolje specifikacije, nude različite mogućnosti, od boljeg kvaliteta slike, gledanja iz nekoliko uglova, brojnih podešavanja, pa sve do bolje rezolucije. Ipak, vek trajanja im nije duži nego što je to bilo sa starim televizorima. Izgleda da danas popravka televizora, pogotovu ovih modela novijih generacija nije nimalo iznenađujuća. Što je više funkcija i što se više novca izdvoji, ne znači da kvarova uopšte neće biti.

Garancija televizor čuva!

Ustalilo se mišljenje kod građana da bilo koji kućni uređaj funkcioniše sve dok je pod garancijom, a čim garantni rok prođe, uređaj se kvari i onda obično neki tv servis u Beogradu preuzima stvar. Jeste li vi imali iskustva sa nekim kućnim aparatom?

Kada je popravka teevizora u pitanju, predstavnici ovlašćenih TV servisa tvrde da određene marke televizora imaju bolje performanse i da se slabije kvare. Naime, Samsung, Sony i LG televizori sadrže delove koji se slabije kvare i mogu duže da traju nego što je to slučaj kod uređaja čiji je proizvođač neka manje poznata marka.

Svakako se kod prodavca ili ovlašćenog TV servisera raspitajte o karakteristikama novog TV uređaja ukoliko biste da kupite kvalitetan i dugotrajan proizvod. Naravno, sve dok taje garantni rok, nema razloga za brigu. Ukoliko dođe do kvara, a on podleže garanciji, popravka televizora vas neće koštati. Uz profesionalne i stručne ljude kvar će brzo i lako biti otklonjen, a nakon ugrađenih novih delova, vaš televizor biće kao nov. Za kratko vreme moći ćete ponovo da uživate u omiljenim televizijskim sadržajima.

Šta treba da znate kada kupujete novi TV uređaj?

Osim garancije koja je na prvom mestu prilikom kupovine novog televizora treba da razmislite o njegovoj veličini, nameni, ali i o najčešćim kvarovima koji mogu da vam se neplanirano dogode. Da li veliki ekran TV uređaja znači i sigurno uživanje u gledanju različitih programa?

Naravno da ne.

Veličina ekrana trebalo bi da bude srazmerna udaljenošću sa koje će se TV gledati, tako da se za male prostorije nikako ne preporučuju veliki ekrani. Razmislite o tome obavezno tokom kupovine. U spavaćim sobama ne bi trebalo birati ekrane već od 30 inča, ali ako baš i ne možete sami da se odlučite posavetujte se sa prodavcima, oni će vam sigurno pomoći.

Takođe se na vreme raspitajte i koji su nedostaci određenog modela kako biste znali šta možete da očekujete od novog televizora. U svakom slučaju, obratite pažnju na to šta kažu profesionalci, pa dva puta razmislite prilikom kupovine. Što je sigurno, sigurno je.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *