Priprema za venčanje

Planirate u skorijem periodu da se venčate, a ne znate odakle da počnete?

Trebali bi da se naoriužate strpljenjem, odvojite novac za venčanje i polako počnete sa planiranjem. Planiranje venčanja može da traje mesecima, a evo nekoliko stvari koje treba da odradite. 

Odlazak u zlatare

Vrlo je bitno da nađete burme koje vam se dopadaju, obavezno posetite zlataru u vašoj okolini. Mnoge zlatare pružaju širok spektar muških i ženskih burmi. Postoje i zlatare preko interneta gde možete da naručite željeni dizajn. Ako niste našli burmu koja vam se sviđa onda možete da odete u one zlatare koje prave burme po narudžbini i dobijete baš onakvu burmu kakvu ste želeli.

Zakazivanje venčanja 

Bilo da se venčavate u Crkvi ili Opštini ili i jedno i drugo treba prvenstveno da zakažete datum venčanja. Potrebno je da odete u ustanovu gde planirate da se venčate i vidite koji su slobodni termini i kada vam najviše odgovara. Ako želite da se venčate i u Opštini i u Crkvi isti dan potrebno je da uklopite termine. Ako planirate veliko slavlje pošto se venčate trebali bi da zakažete termine par meseci ranije kako biste imali vremena da sve pripremite i uklopite. Venčanje ne bi trebalo da bude mnogo rano da biste imali vremena da se spremite na miru i da nigde ne žurite. 

Gde proslaviti?

Kada ste zakazali termine u Crkvi i Opštini potrebno je da zakažete slavlje za isti datum par sati kasnije. Prvo dobro pregledajte gde biste želeli da proslavite, a da se to slaže sa vašim budžetom. Pored budžeta bitno je da vam se sviđa prostor i hrana koju nude. Bilo bi dobro da imate neku vrstu predjela, možda čorbu ili supu i glavno jelo. Ako možete, tražite mesto gde su pića uračunata u cenu i gde može da se pije neograničeno. Desert su naravno torte koje ćete doneti na slavlje i koje su sledeće na spisku onoga šta treba da uradite.

Poručivanje torti

Verovatno će, ako pravite veliko slavlje, rodbina donositi torte što poručene što napravljene kod kuće, ali pored toga vi biste trebali, u zavisnosti od toga koliko ljudi dolazi, da naručite nekoliko torti. Najbitnija torta jeste takozvana mladina torta koja po pravilu treba da bude najveća i najlepša. Ovu tortu možete naručiti u poslastičarnici, da se profesionalno napravi, može da ima nekoliko spratova sa različitim ukusima i dekorisana onako kako vi želite kako bi se slagala sa dekorom slavlja. 

Kakvu muziku izabrati?

U nekim restoranima živa muzika vam je na raspolaganju, ali možete i sami dovesti svoju. Postoje razni bendovi i pevači i pevačice tako da možete izabrati one koji vam se najviše sviđaju. Naravno, svaki bend ima muziku koju zna da svira i peva tako da je bitno da izaberete bend koji će znati pesme koje želite da se sviraju. Ako ne možete da nađete bend ili jednostavno ne želite bend možete da stavite muziku u laptop i prikačite ga na velike zvučnike koje skoro svaki restoran ima. Tako možete da slušate od stranog popa do naših narodnjaka, šta god želite. 

Pored ovih obaveza postoje i mnoge druge koje treba obaviti. Treba da kupite venčanicu, odelo, sredite frizuru, našminkate se, kupite odeću, nađete fotografa, izradite pozivnice i tako dalje. Ali najbitnije od svega jeste da se lepo provedete na jedan od najbitnijih dana u vašem životu. 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *