Kako odabrati odgovarajuće rolo zavese za poslovni prostor?

Uređenje poslovnog prostora neke kompanije ne bi trebala biti puka dekoracija enterijera. Poslovni prostor nije tu da bi vlasnik dao svoj lični pečat prostorijama i igrao se sa uređenjem. On mora da pošalje jasnu poruku svim klijentima o ozbiljnosti i odgovornosti jedne kompanije i njenim ambicijama. Pored toga, prostor mora biti ugodan za rad njenim zaposlenima. Zbog toga je izuzetno važno birati prostrane i svetle prostorije za kancelarije, jer će koncentracija i motivisanost zaposlenih uvek biti na najvišem nivou. Zarad kvalitetnog osvetljenja, ili prigušenja dnevne svetlosti po potrebi, jako je bitno odabrati i kvalitetne zavese. One će biti ne samo praktičan izbor, već ujedno i odličan estetski momenat u kancelarijama. Današnji trendovi ukazuju da su rolo zavese pravi hit za uređenje poslovnog prostora.

Jednobojne rolo zavese

Rolo zavese predstavljaju jednu od najmodernijih formi roletni. Bez obzira na njenu dužinu i širinu, rolo zavese možete birati tako da one prekrivaju samo prozorosko staklo ili kompletan ram prozora. Ukoliko se odlučite za rolo zavese u jednoj boji, budite sigurni da će one vašoj firmi dati jedan moderan imidž sa notom elegancije, posebno ukoliko su rolo zavese u beloj ili bež boji. One tako mogu biti idealna kombinacija sa nameštajem tamnijih nijansi i savršeno će se uklopiti u prostor u kojem dominiraju oštre linije. Ukoliko poslovnim prostorom dominira nameštaj svetlijih boja, svetlo siva boja rolo zavese će delovati prefinjeno. Jarke boje takođe mogu predstavljati osveženje za kancelarije sa belim zidovima.

Različiti dezeni rolo zavesa

Ukoliko ne želite da robujete konformizmu, možete se odlučiti za šarene rolo zavese, ali vodite računa da budu što diskretnije. Ako se pak odlučite za rolo zavese krupnijih šara, možete doći u situaciju da vaše prostorije izgledaju prenatrpano detaljima. Dezenirane rolo zavese bele ili crne boje su namenjene za kancelarije za sastanke, u skladu sa bojom nameštaja, ali tako da se ne izlazi iz granica elegancije. Što se tiče ostalih prostorija, preporuka dizajnera je da se izbegavaju šarene rolo zavese. Ukoliko želite da vaš kancelarijski prostor motiviše zaposle i podstiče ih na produktivnost, pogledajte koje su glavne stvari o kojima morate voditi računa prilikom uređivanja. Rolo zavese i u ovom slučaju će oplemeniti vaš poslovni ambijent.

Da li odabrati prozirne rolo zavese ili ne?

Da li su vašim kancelarijama potrebne prozirne rolo zavese ili ne, direktno zavisi od potrebe zamračenja pojedinih prostorija. Često se dešava da pojedini poslovni prostori imaju problem sa previše dnevne svetlosti u prolećnim i letnjim danima. Zbog toga se preporučuju rolo zavese čvršćih materijala, kako bi taj prostor učinile više prijatnijim. Za manje osvetljenje prostorije preporuka su rolo zavese od prozirnijih materijala, tako da one zadrže svoju estetsku funkciju a da ne utiču na koncentraciju zaposlenih.

Trakaste rolo zavese

Sigurni ste da želite rolo zavese za vaš poslovni prostor ali vam jednobojne deluju previše dosadno. Rešenje za vaš problem su trakaste rolo zavese. One su osmišljene tako da se savršeno uklapaju u svaki poslovni ambijent, a svojim dizajnom nisu previše napadne. Čak i jednobojna varijanta trakastih rolo zavesa će uneti određenu dinamiku u vaš poslovni prostor. Posebno se ističe njihova funkcionalnost koja omogućava trakama da se preklapaju ili odvajaju uz pomoć jednostavnog mehanizma. Na taj način vam omogućavaju da kontrolišete nivo dnevne svetlosti u prostoriji. Ukoliko želite da pratite današnje trendove, možete se odlučiti i za trenutno najtraženije trakaste rolo zavese na evropskom tržištu, sa vodoravno postavljenim trakama. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *