10 načina da nadogradite svoj rentirani stan 

Dakle, želite da živite u domu svojih snova, ali umesto toga živite u rentiranom stanu.

Svi smo svesni da izdavanje stanova ima brojne mane, ali monoton prostor i nedostatak elemenata za skladištenje su možda najveće. Zidovi su potpuno beli, kupatila i kuhinja žude za ozbiljnom renovacijom, a sam prostor kao da uopšte nema dušu. U nastavku teksta nudimo vam par, tačnije 10 predloga kako da ovo rešite. 

Očigledno je da preuređivanje stana koji nije u vašem vlasništvu nije opcija, tako da ćete morati da razmislite o kozmetičkim promenama koja će imati veliki uticaj na celokupno atmosferu.

Imajući to u vidu, evo 10 načina da nadogradite svoj stan koji rentirate kako biste se osećali kao kod kuće. To što još uvek nemate ličnu nekretninu, ne znači da stan koji rentirate treba da izgleda bezlično. 

1. Promenite boje 

Primena dramatične boje napraviće ogromnu razliku u stanu koji rentirate. Možete tražiti dozvolu od stanodavca za krečenje (a većina njih neće imati ništa protiv) ili jednostavno preuredite malo kupatilo ili hodnik, koji će se lako ponovo okrečiti kada budete spremni da se iselite.

2. Okačite zavese

Ukoliko krečenje nije opcija, možete preko zida (ili kao pregradu) koristiti zavesu u nekoj boji ne biste li poboljšali prostor. 

3. Zabavite se pomoću boje za table

Upotrebite boje za table na zidu (ili vratima i ormarićima) kako biste dodali zabavnu notu vašem zakupu. Ovo posebno dobro funkcioniše u kuhinjama ili dečjim sobama, a zabavan deo je što možete da redekorišete na dnevnoj bazi. 

4. Ne zaboravite na ogledala

Ogledala su odličan način da poboljšate prostor, a oni isto tako varaju oko čineći prostor vizuelno većim nego što to stvarno jeste, a mali prostor je česta muka u rentiranim stanovima. 

5. Zamenite ručke i ručice na vratima

Ne ulažite u nova vrata ili ormane, dovoljno je samo da promenite ručke. Nove ručke i ručice  mogu uneti značajne promene, a instalaciju možete čak i sami da izvršite. Nemojte samo zaboraviti da sačuvate stare ručice kako bi mogli da ih vratite kada dođe trenutak da izađete iz stana. 

6. Unesite malo svojih umetničkih radova

Krečenje stana za vas nije opcija? Ono što možete da uradite jeste da kupite veliko platno i da ga obojite bilo kojom akcentnom bojom. To je jeftin način da u prostor unesete veliku dozu boje. I da se kreativno izrazite. 

7. Koristite akcentnu boju

Umesto da slikate čitavu sobu, samo obojite akcentni zid koji će nadgraditi čitav prostor. Odaberite vaše akcentne boje i primenite ih. Ovo pravilo odnosi se i na predlog broj 6. 

8. Odlučite se za skladištenje koje je takođe vizuelno lepo 

Potražite komade za skladištenje koje će izgledati kao ručno izrađeni modeli za odlaganje časopisa i knjiga ili kovčege u koje možete staviti apsolutno sve, od odeće koja je van sezone do jorgana i jastuka.

9. Dodajte sopstvene zidne police

Okačite zidne police u vašem zakupljenom stanu da biste se borili protiv najčešćeg problema  u rentiranom stanu, a to je nedovoljno prostora za skladištenje. Ne samo što su zidne police odlično mesto za odlaganje knjiga i sitnica, već ih možete učiniti i vizuelno zanimljivim. 

10. Redefinišite svoj prostor pregradama

Upotrebite police, zavese ili ormare kao pregrade za prostor kako biste maksimalno iskoristili prostor ili da biste nešto od stvari koje skladištite sakrili iza pregrade.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *