Koji prevoz koristiti u Beogradu?

Ako ste odlučili da na nekoliko dana posetite našu prestonicu a još uvek vas muči pitanje koji prevoz da koristite dok ste u gradu, ovaj tekst pružiće vam odgovor na to pitanje.

Iznajmljivanje vozila u Beogradu kao najbolje rešenje za turiste

Jedna od opcija koja se pokazala među boljim jeste iznajmljivanje automobila. Rent a car u svetu ima dugu tradiciju, a toj tradiciji pridružio se i naš grad. Među najvećim prednostima navodi se udobnost, prijatna vožnja i ekonomičnost. Iznajmljivanje vozila je jednostavno, posebno sada u eri Interneta. Sve firme koje pružaju ovu vrstu usluge imaju svoj sajt na kome se možete registrovati i na vreme rezervisati svoje vozilo. Možete pogledati celokupni vozni park i odlučiti se za onaj automobil koji odgovara vašim potrebama. Prilikom rezervacije plaća se depozit i na ovaj način ste mirni, jer će vas vozilo čekati na željenom mestu.

U Beogradu ima nekoliko firmi koje pružaju ovu vrstu usluge. Karakteriše ih pre svega višegodišnje iskustvo i postojanost u poslu. Jedna od tih kompanija je i Ar rent a car. Tehnički opremljeni vozni park, vozači sa dugogodišnjim iskustvom i odgovornost glavni su postulati kojima se ova firma vodi i nešto od čega ne odustaje.

Rent a car dostupan tokom cele godine

Pored nje, tu je i Stars, firma koja se takođe specijalizovala u pružanju usluga iznajmljivanja automobila. Vodi se računa o svakom automobilu, tako da pre svake vožnje, vozilo prolazi kroz tehničke servise. Rent a car je usluga koja se pruža tokom cele godine. Za više informacija možete njihov sajt ili ih kontaktirati. Osoblje je uslužno i odgovoriće vam na svako putanje u kratkom vremenskom roku.

Gradski prevoz sa tradicijom

Još na početku 20. veka Beograd je imao razvijen gradski saobraćaj. U početku su linije bile kraće, da bi doživele ekspanziju posle Drugog svetskog rata. Ostalo je istorija. Naš glavni grad nastavlja da se širi. Poređenja radi, u poslednje tri godine uvedene su 4 nove autobuske linije i dve tramvajske. To ume zbuniti naše turiste, koji sve što žele jeste da posete i osete duh grada u nekoliko dana koliko borave u njemu. Svi ti brojevi im ništa ne znače, ukoliko moraju presedati i po nekoliko puta da bi posetili određenu građevinu ili restoran sa domaćom kuhinjom. To može biti opcija ukoliko je borav duži, pa ima vremena i nema žurbe. Druga strana medalje jeste da je ovo najjeftinija opcija kada govorimo o prevoznim sredstvima.

Taksi je brži ali i skuplji

Turisti imaju na raspolganju i taksi vozila. U odnosu na gore pomenuti gradski prevoz, taksi vozilo je brže, ne čekate druge putnike, vozite se sami, ne presedate. Jednom kada uđete u vozilo sledeća stanica je vaša destinacija. Vozila uglavnom imaju klimu, a neka taksi vozila pružaju mogućnost i popusta ukoliko se vozite nekoliko puta njihovim vozilom. Loša strana jeste da morate čekati na prvo slobodno vozilo, što ume da potraje, pogotovo kada su gužbe u gradu ili je udarno vreme i sugrađani se vraćaju sa posla ili idu na posao.

Bilo da se odlučite za gradski prevoz, taksi ili rent a car, uživaćete u Beogradu, gradu na ušću dveju reka.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *