Koliko će vas koštati usluga stomatologa – cenovnik najčešćih intervencija

Odluka o tome da posetite određenu privatnu stomatološku ordnicaju, pre svega jeste potkrepljena činjenicom da će vam se privatni stomatolozi bolje posvetiti od državnih. Jasno je da državni imaju previše posla i da ćete nekada morati duže da čekate kako biste došli na red ili će vam zakazati za neki period kada vama ne odgovara. Kada su u pitanju privatne stomatološke ordinacije, sasvim je jasno da će tu procedura biti mnogo brža, ali naravno i skuplja. Međutim, svi znamo da kada imamo problema sa zubima, jednostavno želimo da se to što pre reši, jer je to bol koji je praktično neizdrživ i naravno da ne treba da se trpi. Važno je i da znate kakve vas cene mogu očekivati.

Vađenje zuba – od 20 do 100 evra

Ovako velika razlika u ceni se objašnjava različitim situacijama i slučajevima, koje naravno zavise od pacijenta do pacijenta. Svaka stomatološka ordinacija ima svoj cenovnik usluga i on varira u odnosu na to kakav problem imate. Tako na primer,  za najjednostavnije vađenje zuba biće potrebno da izdvojite 20 evra, međutim, ukoliko postoje određene komplikacije u vezi sa zubom koji treba da bude izvađen onda će vas to koštati 30 evra. Međutim, kada su u pitanju očnjaci i umnjaci, onda je tu cena malo veća. Uglavnom sve stomatoloske ordinacije naplaćuju vađenje  umnjaka i očnjaka oko 100 evra.

Ugradnja plombi – od 20 do 200 evra

Kada se leče zubi, onda svaka stomatološka ordinacija ima svoja određena pravila. Treba da znate da stomatološke ordinacije nekada mogu da daju i određene popuste ukoliko popravljate više zuba kod njih, tako da nikada se sa sigurnošću ne može znati tačna cena, pre nego što se konsultujete sa nekim. Ipak kada je u pitanju popravka samo jednog zuba, situacija je sledeća. Bele plombe se kreću u rasponu od 20 do 50 evra, u zavisnosti od toga da li je površinska, dvopovršinska ili tropovršinska, ali o tome će vas obavestiti u samoj stomatološkoj ordinaciji. Kada je u pitanju keramička plomba onda će cena biti do 200 evra. U pojedinim stomatoloskim ordinacijama može se naći i za 20 do 30 evra jeftinije.

Ugradnja fiksne proteze oko 1000 evra

Vrlo je važno kod ove vrste intervencije da vas u stomatološkoj ordinaciji upute na sve korake, jer jedno je proteza, a drugo su pregledi pre i nakon ugradnje. Morate pre svega definisati koliko će vas sve to ukupno koštati, jer su pregledi naravno obavezni. Ugavnom, opšte je poznato da fiksne proteze nisu jeftine i da će vas ugradnja fiksne proteze koštati 500 evra po vilici, odnosno 1000 evra za celu vilicu. I to je najčešća cena. Međtuim, postoje i one proteze koje po vilici koštaju od 700 do 1000 evra, ali to ne znači da će vama biti potrebne te, ovde vi imate pravo izbora.

Ugradnja zubnih implanta

Zubni implanti vas takođe mogu koštati malo više. Tačnije za ugradnju jednog zubnog implanta biće vam potrebno oko 350 evra i to je najjeftinije što možete proći. Cene se u zavisnosti od toga koji implant koristite mogu povećavati, ali za manje je malo verovatno da ćete naći.

Ugradnja zubnih krunica

Ako ugrađujete krunicu na implant, onda vas to može koštati od 150 do 250 evra. S obzirom da postoje vrste zubnih krunica, od toga će zavisiti i cena u svim stomatološkim ordinacijama. Obična krunica, koja se ugrađuje na vaš zub je otprilike 100 evra.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *