Sve što treba da znate o blutut slušalicama

Kako rade blutut slušalice, kako se upoređuju dve vrste slušalica i šta je za korisnike bolje, pitanja su koja se nameću svakom proizvođaču ove opreme.  Na tržištu je dostupan veliki broj modela, a ima ih i u različitim bojama. Međutim, da li je pri kupovini presudna cena ili garancija, to se ne može utvrditi. Jedno je sigurno, ako se dobro informišete, onda će kupovina biti mnogo jednostavnija.

Da li su bolje blutut slušalice?

Ako se pitate da li postoji velika razlika između bežičnih ili žičnih slušalica, onda evo da pojasnimo o čemu se radi. To zaista zavisi od upotrebe i od toga koliko vam je važan kvalitet zvuka. Na primer, ako želite da slušate muziku odličnog kvaliteta, povoljne blutut slušalice ne bi trebalo da vam budu prvi izbor, ne samo zbog kvaliteta zvuka, već zato što imaju kratak vek trajanja baterije. Takođe, još jedan faktor kojim se neki ljudi rukovode prilikom kupovine jeste dobar domet. Bežični signal zaista zavisi od toga koliko su dobri prijemnik i predajnici.

Dakle, ako slušalice vrhunske linije koristite sa starijim uređajem, nećete imati dobar domet. Međutim, ako su oba uređaja nova i koriste najbolje ocenjene blutut slušalice, imaćete na raspolaganju veći prostor do kojeg možete da lutate bez gubitka signala.

Vrste bežičnih slušalica

Kada tražite novi par bežičnih slušalica, trebalo bi znati da postoje tri različite vrste koje spadaju u jednu od dve kategorije, a to su one kojima nije potreban zaseban predajnik i one kojima je potrebno. Slušalice koje spadaju u kategoriju bez zasebnog predajnika su blutut bežične slušalice. Blutut se može naći u mnogim uređajima od telefona, radio uređaja, laptopa, pa sve do televizora. Slušalice kojima je potreban predajnik su infracrvene i radio frekvencijske slušalice. Ove slušalice nisu ni približno popularne kao nekada, ali još uvek postoje neke kompanije koje ih proizvode. Infracrvene slušalice su obično idealne za upotrebu na televiziji, ali im je potreban nesmetan put između slušalica i predajnika, što znači da postoji malo prostora za pomeranje tamo gde želite da ih koristite.

Slušalice sa radio frekvencijama su mnogo moćnije od ostalih, jer zvuk prolazi kroz zidove i odlični su za kućne stereo uređaje i TV. Nažalost, što se više udaljavate sa ovim slušalicama, drugi bežični uređaji mogu da koriste isti opseg frekvencija kao i slušalice i to može dovesti do prekida signala.

Kvalitet zvuka blutut slušalica

U zavisnosti od toga koga pitate, mnogi korisnici će vam reći da kvalitet zvuka blutut slušalica ume da bude problematičan, ali to sigurno nećete čuti u prodavnicama koje se bave njihovom prodajom. Međutim, obajšnjenje postoji. Blutut u početku nije bio predviđen za strimovanje visokokvalitetne muzike. Kada blutut audio prolazi kroz digitalnu kompresiju dolazi do gubitka kvaliteta zvuka. Međutim, vrlo brzo su proizvođači postali svesni ovog problema i danas je on potpuno otklonjen.

Ipak, nećete primetiti zaostajanje ako samo slušate muziku, ali možda ćete primetiti mali propust između video zapisa i zvuka kada gledate video. Kašnjenje će se razlikovati u zavisnosti od hardvera i softvera koji koristite. U svakom slučaju, to kašnjenje je skoro zanemarljivo i korisnici ga ni ne primete.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *