Lepota ne pita za pol

Da li znate ko se više podvrgava zahtevima estetskog hirurga – žene ili muškarci? Iako je estetska hirurgija u početku bila glavna tema ženskih razgovora i pre su pripadnice ženskog pola odlazile kod estetskih hirurga, danas to više nije slučaj. Sve je više muškarca koji odlaze kod ovih stručnjaka, a najčešće traže povećavanje tkiva na grudima. Stariji sredovečni muškarci se uglavnom odlučuju za presađivanje kose, ali sve je više zahteva za traansplantaciju obrva i trešavica. Takođe, treba napomenuti da je liposukcija postala jedna od zahteva pripadnika ječeg pola, kao i brojne intrevencije na licu, a muškarci se sve više odlučuju i za povećanje polnog organa.

Moderno doba nametnulo je i nove zahteve pacijenata, ali i nove načine rada estetskih hirurga. Nekada je liposukcija podrazumevala dase masno tkivo uklanja i baca, a danas liposukcija podsrazumeva isisavanje masnog tkiva koje se čuva i služi za podmlađivanje kože i oblikovanje samog tela. Masno tkivo se smatra prirodnim materijalom koje stručnjaci danas koriste kako bi ga ubrizgali u bore i popravili kvalitet kože, jer vremenom i starenje koža lica gubi potkožnu mast, a gubi se tonus mišića, zbog kojeg lice pada. Zato je liposukcija pravi medicinski hit koji pomoću prirodnog materijala pomaže da se koža lica ispegla.

Iako ne postoji deo godine kada su pacijenti više zainteresovani za neku intervenciju, svakako treba napomenuti da je liposukcija i danas veoma popularna i ona više zahteva leti nego zimi, baš kao i zatezanje lica, jer je letnji period vreme godišnjih odmora i doba kada svi žele da izgledaju mlađe i lepše.

Ugradnja implanta, liposukcija ili nešto treće?

Među traženijim intervencijama koje dame zahtevaju svakako je povećanje grudi. Iako je nekada bilo prošireno mišljenje da implanti imaju rok trajanja, danas imaju doživotnu garanciju. Međutim, iako su nekada implanti trajali 10 godina, danas su stručnjaci stava da oni mogu doživotno da traju, ali da je ta garancija zapravo zbog njihovog kvaliteta, jer sve druge promene na telu mogu da utiču na implante. Telo se vremenom menja, neko oslabi, neko se ugoji, a to utiče na deformaciju tkiva.

Kada je uvećanje usana u pitanju treba napomenuti da ugradnja implanta ne može da traje večno. Važno je znati da je najbezbednije koristiti hijaluronsku kiselinu za punjenje usana, jer se u telu ova kiselina nalazi, a tretman treba ponavljati dva puta godišnje.

Kada se jednom krene sa korekcijama, uglavnom se poseže za još nekom dodatnom intervencijom. Naime, ako je liposukcija bila uspešna, žene će uglavnom tražiti i neke druge korekcije, jer danas je skoro sve dostupno odmah, a postoperativni tok traje kratko.

Važno je unapred znati šta biste da promenite, pa tek onda prepustiti vašem hirurgu da vas posavetuje i da se upusti u operaciju. Kada jednom odlučite, nema povratka. Ako i ne budete odmah zadovoljni, svakako ćete moći ponovo da korigujete željeni deo tela. Međutim, stručnjaci tvrde da su mnogo teže nove korekcije nego prva operacija. Zato dobro razmislite šta želite i oprezno sa izborom estetskog hirurga i željene intervencije da se ne biste kasnije kajali.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *