Gde odsesti: hoteli, hosteli i apartmani u Beogradu

Beograd je iskren, ponosan, odvažan i grad prepun avantura. I dok se sa jedne strane srpska prestonica bori za svetliju budućnost, sa druge strane se njegova haotična prošlost razmotava pred očima njegovih posetilaca: socijalističke građevine još uvek istrajavaju stiskajući se između moderne arhitekture. Ostaci Habzburške monarhije konstantno i već godinama unazad se prepiru sa tragovima Otomanskog carstva. O tome govore postavke u mnogobrojnim beogradskim muzejima, istorijske građevine, kao i Beogradska tvrđava smeštena na teritoriji parka Kalemegdan.

Grad koji leži na ušću reke Save u reku Dunav, stekao je reputaciju urbanog grada u kome se dobro provodi. Provod je u Beogradu zagarantovan svima, bez obzira na njihove muzičke afinitete. Skadarlija je boemska četvrt u kojoj se dobro jede, piju kvalitetna vina i u kojoj na uvce često zasvira violina. Za beogradske goste, takav ugođaj je prava atrakcija koja teško da se može pronaći bilo gde drugde. Plutajući splavovi ukrajčeni na obali reke Save otvaraju se u rano proleće i na njima se žura sve do jeseni. Ovde se uz muziku koja pripada najrazličitijim žanrovima dočekuju rani jutarnji sati. Osim klubova i kafića u kojima se organizuju rok svirke, ljubitelji ovog muzičkog žanra u Beogradu mogu uživati i tokom nekoliko obično toplih avgustovskih dana kada se u prestonici održava Beogradski festival piva, kao i na koncertima, kako domaćih tako i svetskih muzičkih zvezda.

 

Gde odsesti u srpskoj prestonici?

Čini se da u gradu u kome se noći provode po klubovima i kafanama ni nema potrebe za spavanjem. No, to i nije baš tako… Svakom beogradskom gostu potreban je barem jedan krevet.

Krevet se u Beogradu može naći u hostelima u kojima su cene noćenja u višekrevetnim sobama i više nego pristupačne. Odsedanje u hostelima tipično je za mlađe beogradske posetioce kojima pored nezaboravnog beogradskog noćnog provoda krevet skoro i da nije potreban. Kada je o beogradskim hostelima reč, najpopularniji su svakako oni smešteni u centru samog grada. Pored kreveta u višekrevetnim sobama, u okviru hostela mogu se iznajmiti i privatne sobe po nešto većim cenama.

Za sve one koji vole viši nivo usluge i više privatnosti, u našoj prestonici posluje i veliki broj hotela. Međusobno se oni razlikuju po kvalitetu usluge koju nude, lokacije na kojoj su smešteni, kao i ceni koju naplaćuju. U zavisnosti od dubine novčanika, za svakog se može pronaći nešto.

 

Iznajmljivanje apartmana u Beogradu kao alternativni način smeštaja

U poslednje vreme iznajmljivanje apartmana u Beogradu postalo je veoma popularno. Njihovi vlasnici primetili su prilično dobar način da zarade, dok su njihovi gosti zadovoljni pristupačnim cenama i privatnošću koju im takav način smeštaja garantuje. Apartmani se u Beogradu iznajmljuju na raznoraznim lokacijama, mada ih najviše ima u blizini i u samom centru. Široku ponudu smeštaja možete viditi na sajtu Balkan-inn apartmana Beograd.

Međusobno se razlikuju pre svega po veličini, a shodno tome i po cenama iznajmljivanja.
Beogradski apartmani su uglavnom odlično opremljeni: nameštaj u njima je kvalitetan, u većini je obezbeđen internet i instalirani klima uređaji. U njima nema vrućih leta, niti hladnih zima. Apartmani u Beogradu sa svojim vlasnicima sve češće dočekuju i ispraćaju zadovoljne goste.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *