NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA ŠMINKE: Zašto je iscrtavanje obrva postalo jedna od najvažnijih tema ženskih časopisa

 

Ženski časopisi, magazini i portali poslednjih godina puni su saveta, vesti i trikova na temu šminkanja obrva. Internet su poslednjih godina preplavile vesti sa naslovima kao što su: „Savršene obrve u samo par minuta“, „Kako nacrtati obrve poput profesionalca?“, Kako da crtanje obrva bude bez greške“ I tako dalje.I dok neke dame žele da se potpuno otarase debljine, druge se samo bore da pronađu način da obrve drže pod kontrolom.

Nije čudo što je iscrtavanje obrva obavezan deo posla kod svakog profesionalnog šminkera. Kada se na oči nanese jaka senka, zalepe veštačke trepavice i nanese karmin na usne, potrebno je naglasiti obrve koje ističu konture lica i daju mu punoću.

Obrve, naravno, nisu važne samo zbog lepote. One održavaju naše oči čistim, sprečavaju da vlaga od znoja dospe u oko tako pomažu da bolje vidimo. Svakako, lepo definisane obrve nas neće samo ulepšati već i podmladiti. Svaka žena kojoj je šminkanje dnevna rutina zna da uz pravilno sređene obrve oči izgledaju krupnije, jagodice su više podignute, a nos je uži.

Kako jednostavno korigovati  obrve?

Naučnici su utvrdili da su oblik, boja i debljina obrva nasleđene osobine. Četiri zasebna gena utiču na teksturu dlake obrva, dok samo jedan određuje oblik.

I dok se neke žene bore sa „viškom“ obrva, postoje i one koje su, čini se, u skladu sa novim trendovima u većem problemu. I sve, naravno, klikću na ovakve vesti.

Svaka žena koje manjak dlaka na obrvama muči godinama svakodnevnim iscrtavanjem rešava ovaj problem. Naravno, to predstavlja veliku obavezu, može biti naporno i treba razmisliti o drugim opcijama kojih u današnje vreme ima zaista mnogo.

Jutjuberi, blogeri i ostali influenseri čija je sfera interesovanja šminka redovno objavljuju sve najnovije vesti na temu nege i iscrtavanja obrva.

U skladu s tim, evo nekoliko saveta kako da održavate guste obrve i kako da izgledaju negovano i lepo. Dobre vesti su da gotovo sve možete sami.

Kada šminkate obrve, savetuju šminkeri, važno je da najpre odredite gde počinju i gde se zazavršavaju – tako ćete znati koje linije pratite pri popunjavanju vaših prirodnih obrva olovkom.

Druga važna stvar – gel za obrve. Ovaj proizvod će učvrstiti vaše obrve i dati im elegantan izgled. Obično je u tubi s četkicom koja izgleda kao slično kao za maskaru.

Treće, skraćivanje i četkanje obrva – kozmetičari predlažu da za to koristite male makazice za nokte tako što ćete spoljnu ivicu oštrice držati pravo uz kožu da biste sprečili slučajne zareze. Ako niste sigurni da možete ovo da uradite, najbolje bi bilo da to prepustite profesionalcima.

Najvažnije je da vaša rutina sređivanja obrva bude što jednostavnija. Svaka žena je bar jednom u životu uništila obrve zbog eksperimentisanja. A ukoliko ste pročitale sve vesti na temu obrva iz sveta šminke i ipak niste sigurni u sebe – bolje je da ne radite ništa što ne znate.

Ono što možemo zakljuciti jeste da, s obzirom na to da se mali broj žena može pohvaliti savršenim obrvama, a trend nalaže upravo to – da uvek budu savršene, ovakvi tekstovi i tutorijali su kod pripadnica lepšeg pola itekako poželjni i to objašnjava njihovu popularnost.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *