Idealne zavese za balkonska PVC vrata

Balkonska vrata novije generacije se najčešće prava kao jednostruka ili dvostruka, sa velikom staklenom površinom na koju se moraju postaviti zavese. Mnogi to izbegavaju jer zavese smetaju prilikom prolaska pa je važno pronaći odgovarajući model koji će obezbediti i prekrivanje i lako korišćenje balkonskih vrata.

Kod nove stolarije je inovativno to što je mehanizam za PVC balkonska vrata funkcioniše i za otvaranje i zatvaranje, ali i dozvoljava i otvaranje na „ventus“ zbog čega zavesa nikako ne bi smela da smeta normalnom otvaranju.

Postoji više razloga zbog kojih se preporučuje da se ugrade zavese sa mehanizmom na savremene modele balkonskih vrata i tako upotpuni njihova upotreba. Sve savete o odabiru otkrijte u daljem nastavku teksta.

Zbog čega se PVC balkonska vrata bolje uklapaju sa modernim zavesama?

Mehanizam za PVC balkonska vrata omogućava lako funkcionisanje vrata, otvaranje i zatvaranje, a klasične zavese uvek smetaju lakom korišćenju, često se zapetljaju u okov i ne sklanjaju se u potpunosti sa prozora. Još veći problem nastaje ako se postavljaju i draperi pa je otvaranje baš ograničeno.

Zavese sa mehanizmom se postavljaju neposredno iznad prozora i stoje bliže uz sam prozor, ali se pomeraju gore-dole pa apsolutno ne smetaju otvaranju ili zatvaranju balkonskih vrata.

Zavese mogu da se spuste i pokriju cela PVC balkonska vrata, ali i da propuste više svetla jer se moderne zavese mogu spuštati do visine koja vama odgovara i pokriti delimično vrata.

Zavese odgovaraju i kada se vrata otvore na „kip“ jer mehanizam za PVC balkonska vrata neće zapinjati, a zavesa će stajati normalno.

Koje zavese treba izabrati za balkonska vrata?

Najpopularniji modeli zavesa su rolo i zebra, koje su se pokazale kao odličan izbor i za prozore i za balkonska vrata.

Zebra zavese imaju duplo platno koje se mehanizmom rotira i podiže gore-dole. Materijal je prugast, napravljen od gušćih i tanjih poprečnih pruga koje obezbeđuju prolazak svetla u određenom stepenu ili njegovog blokiranja u potpunosti.

Rolo zavese su takođe zavese koje se rotiranjem podižu i spuštaju, ali platno je jednostruko i može biti delimično propusno ili da u potpunosti blokira svetlost.

Oba modela se nalaze u tankoj kutiji koji se montira na zid ili plafonu iznad balkonskih vrata, a najnovija generacija se može kačenjem montirati na krilo balkonskih vrata bez bušenja.

Uz to, ove generacije se ne skidaju, ne peru, ne peglaju, a uvek izgledaju odlično. Materijal je antistatički i antibakterijski pa će one biti stalno čiste i predstavljaju veliko unapređenje u odnosu na klasične pamučne zavese.

Kada god se prođe kroz balkonska vrata, zavesa se uz par povlačenja podigne iznad krila i tako se jednostavnije prolazi. To je velika prednost i ogromno olakšanje koje se dobija samo uz ovakve modele.

Jedna od najboljih odluka je bila da postavite PVC balkonska vrata i prozore, a sledeća je i da postavite moderne sisteme umesto klasičnih zavesa. Na ovaj način će prostor biti zdraviji, čistiji, prostraniji, a često otvaranje prozora i vrata nikakav problem.

Sve je više domova i poslovnih prostora koji uviđaju prednost zavesa sa mehanizmom i zato se sve češće postavljaju umesto klasičnih, prevaziđenih modela. Budite jedan od zadovoljnih kupaca!

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *