Hoće li tepisi uvek biti u modi?

Ako volite da uređujete enterijer prema najnovijim trendovima, onda bi trebalo da znate da su tepisi uvek u modi. Da, da, a čini se da će uvek i biti u modi. Međutim, kada je u pitanju najnoviji trend u uređenju stana, onda znajte da je glamur takođe aktuelan. Naime, ako želite nešto upečatljivo u stan, neki detalj koji će posebno da se primeti, onda izaberite trendi tepih. Ako ni sami ne znati koja boja vam je najinteresantnija, onda pravac do salona tepiha da vidite koje su to sve nijanse i dezeni u ponudi. Ima i raznih materijala,  tek boja.

No, najvažniji je stil u kojem je stan opremljen. Zato napominjemo da se crveni ili crni tepih najpre uklapa u minimalistički stil enterijera, a svaki salon tepiha ima ovakve modele, jer su najtraženiji. Bogati ukrasi su takođe interesantni, a zanimljivi su i cvetni motivi. Ima ljudi koji najviše vole tepihe sa tradicionalnim elementima, jer ih takva šara podseća na neka stara vremena.

Osim boje, od enterijera zavisi i koja će vrsta materijala od kojeg je tepih napravljen najviše odgovarati, pa se i o tome mora posebno voditi računa. Ako stan obiluje staklenim površinama, onda se najbolje uklapaju crveni tepisi ili boje koje su u kontrastu od samog enterijera. Takođe, upečatljivi kontrasti se preporučuju osobama koje vole jarke boje, a u modi će uvek biti tepisi na pruge, sa geometrijskim oblicima ili sa šarama u obliku slova.

Materijali za izradu tepiha

Da li znate koji su najčešći materijali od kojih se tepisi prave? A šta kažu u salonu tepiha, kakvi tepisi se najčešće kupuju? Posetite salon tepiha ukoliko želite da vidite koji sve dekorativni elementi mogu da se nađu na tepisima i koji se radije prodaju, mašinski ili ručno napravljeni tepisi. 

Možete kupiti i tepih koji je napravljen od dva različita materijala, bilo da je reč o lanu, konoplji, pamuku, vuni. U svakom slučaju, uvek se u ponudi nađu prirodni i sintetički materijali. Ako želite nešto kvalitetno u svom domu, onda su ručno izrađene staze i tepisi pravi izbor. Radi se zapravo o ručnom tkanju, a najčešće se kupuju pamučni ili vuneni tepisi.

Kako da prepoznate mašinski, a kako ručno izrađen tepih?

Ručno tkani tepisi uvek imaju jaku cenu, a i svaki iole dobro opremljen salon tepiha ponudiće vam prvo jedan takav model. Njegov vek trajanja je znatno duži, a ukoliko razmišljate da li se isplati ulagati u ovaj dekorativni element, sigurni smo da nećete pogrešiti. 

Različite kombinacije boja, raznovrsni detalji i brojni dezeni sigurno će vas privući i zato ne oklevajte. Napravićete najbolji izbor ukoliko kupite tepih od prirodnih materijala, a uz to ako je ručno izrađen, onda nemojte da brinete. Vaša investicija će se višestruko isplatiti.

Veoma lako može da se napravi razlika između mašinski izrađenih tepiha i onih koji se ručno prave. Naime, kod mašinski napravljenih tepiha, naličje je glatko, tako da će te lako razaznati o kakvom modelu je reč. Ovi tepisi su povoljniji, a svakako su prvi izbor većine kupaca. A šta vi birate kvalitet ili cenu?

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *