Novi ili polovni auto delovi?

Vozači se često suočavaju sa dilemom u vezi kupovine auto delova. Tačnije, dvoume se između toga da li da kupe oređeni auto deo kao polovan, tj. korićen ili, da odvoje veću sumu novca i da kupe nove auto delove koji su im potrebni. Rešenje ovog problema se krije u tome da se treba znati koji auto delovi se moraju kupovati isključivo kao novi, a koji auto delovi se mogu slobodno i bez problema kupovati i kao polovni. Saveti i kako kupovati auto delove slede u daljem delu teksta.

Spoljni deo automobila ne zahteva nove auto delove

Kada bacite pogled na bilo koji automobil – videćete po koju ogrebotinu, neku manu, ili loš pneumatik. Sve to što se nalazi na spoljnom delu auta se može uzimati i kao polovno. Ništa što se tu nalazi ne utiče bitnije na bezbednost tokom vožnje, pa se ništa od tih auto delova ne mora uzimati novo u prodavnicama. Slobodno možete da pročešljate internet stranice i internet portale gde se prodaju polovni i rezervni auto delovi za mnogo manju sumu novca od one koje biste morali da odvojite za oređeni novi auto deo.

Slobodno se oslinite i na savete Vašeg servisera ako Vam on kaže da se taj i taj deo može nabaviti i polovan, jer Vas u tom slučaju zaista ne žele prevariti.

kocioni-sistem

Obezbedite sigurnost i ove auto delove kupujte nove

Sigurnost tokom vožnje je broj jedan i prioritet svakom vozaču bilo kog vozila. Kako biste tu sigurnost obezbedili auto delovi koji se moraju isključivo kupovati kao novi su kočioni sistemi kao i sistemi oko kvačila. Takođe, auto delovi koji su povezani gumama i plastikom – treba da se kupuju kao novi. Tu spadaju brisači, kaiševi, kočioni vodovi, prekidači, krajevi spona i još neki. Možete svim auto delovima da produžite život tako što ćete pravilo da ih održavate. Pravilno održavanje i redovan servis mogu veoma dugo da održe nov sjaj bilo kom automobilu.

Takođe, pridržavanje svim propisima isto tako utiče na dugotrajnost Vašeg vozila, a ujedno i auto delova koji se brže ili sporije kvare.

Gde kupovati auto delove?

Pošto živimo u vremenu brzog napretka interneta – najbrža kupovina auto delova može da Vam bude preko ove metode. Postoji pregršt web site-ova koji su isključivo namenjeni auto delovima, kako polovnim, tako i novim. Tamo ćete moći da pronađete sve što je potrebno za Vaš model automobila, od običnog ulja, pa sve do krupnijih i većih auto delova kakva su, na primer, vrata automobila.

Uz to, ako baš želite da uštedite, možete da posetite i auto otpade. Iako deluje dosta loše, situacija nije toliko negativna, koliko deluje na prvi pogled. Na auto otpadima se ponekad mogu naći zaista delovi koji se u prodavnicama retko mogu. Posebno je to situacija sa starijim modelima vozila, gde se retko mogu naći rezervni auto delovi.

Zbog toga, nemojte da se ustručavate da pronađete najbliži auto otpad gde biste se mogli raspitati za svoj model automobila, tačnije, da li poseduju neki od auto delova, koji bi Vašem starom ljubimcu došao kao dobrojutarnje sunce.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *