Obaberite najbolju vrstu uglja za svoj dom

Svake jeseni kreće ista priča – treba obezbediti ogrev za zimu. Kako saznati koji materijal odabrati za ogrev ako ne želite da eksperimentišete pred zimu? 

Nastavite da čitate, jer u ovom tekstu vam dajemo odgovor i priliku da saznate više o jednoj posebnoj vrsti uglja sa kojom sigurno nećete pogrešiti.

Reč je o sušenom uglju, jednom od najboljih grejnih rešenja za brojne grejne sisteme.

Ugalj je prirodni materijal koji se vekovima unazad koristi kao sredstvo za grejanje. Svoju grejnu svrhu ugalj iznova i iznova dokazuje, zbog čega je i najčešće biran materijal za grejanje – podaci govore da je ugalj dominantno grejno sredstvo u domaćinstvima u Srbiji.

Kada se u obzir uzmu njegove izvrsne karakteristike, to nimalo ne čudi. Ipak, zašto bismo koristili nešto u obliku u kojem su to koristili naši preci kada mi sada imamo mnogo veće mogućnosti da to još više unapredimo i dobijemo još više? I tako je nastao sušeni ugalj,  vrsta uglja dobijena posebnim načinima prerade sa ciljem da se iz ovog prirodnog materijala izvuče apsolutni maksimum i korisnici dobiju još kvalitetnhije, efikasnije i ekonomičnije sredstvo za grejanje.

Predstavljamo vam sušeni ugalj, kako nastaje, zašto je dobar i zašto bi baš on trebao da bude vaš izbor za ovu zimu.

 

Proizvodnja sušenog uglja

Sušeni ugalj je posebna vrsta uglja čije su prirodne karakteristike posebnim procesima obrade još više unapređene tako da korisnici imaju još efikasnije sredstvo za grejanje. Proizvodi se u posebnim uslovima i specifičnim načinom prerade, pri kojem se u prvoj fazi vrši granulacija, a zatim sušenje u posebnim prostorijama – sušarama. Proces sušenja je veoma važan jer se njime izvlači vlaga iz uglja, a poznato je da suva materija mnogo bolje razvija toplotu od vlažne. Na taj način se ostvaruje maksimalni potencijal uglja kroz povećanje njegove kalorične vrednosti. Nakon tih procesa, kada se dostigne maksimalna kalorična vrednost ovog uglja, njegove tehničko-hemijske karakteristike kao što su kalorijska vrednost, sadržaj vlage, sadržaj pepela i sadržaj sumpora, postaju drastično drugačije od tehničko-hemijskih svojstava sirovog uglja, što sušeni ugalj čini mnogo efikasnijim grejnim sredstvom od sirovog uglja. Napravljen sa posebnom namenom da bude dobro grejno sredstvo, sušeni ugalj se na osnovu tih karakteristika izdvaja među svim drugim materijama za grejanje. 

 

Najbolji izbor za kuće i stambene jedinice

Zahvaljući svojim izvrsnim svojstvima posebno prilagođenim da ovaj ugalj maksimalno služi svrsi i obezbedi visok nivo toplote, sušeni ugalj je jedno od grejnih sredstava koje mnogi biraju za svoje domaćinstvo. 

Ali, pored toga, o njegovom grejnom kapacitetu dobro govori i činjenica da je jedno od najčešće biranih grejnih sredstava i za stambene zgrade. To nije bez razloga, jer sušeni ugalj ima moć da razvije velike temperature na velikoj kvadraturi, ali i dobro održavanje toplote kada se jednom dostigne optimalni nivo. Žar od sušenog uglja se ne gasi lako, tako da mu nije potrebno ni konstantno održavanje, što je još jedan razlog zašto je ova vrsta uglja dobar izbor. 

A uz sve to, sušeni ugalj predstavlja jedno od najisplativijih rešenja, budući da njegova cena nije previsoka. Za normalnu svotu novca dobijate izvrstan kvalitet, veliki grejni kapacitet i trajno rešenje za svoj dom.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *