Sve što treba da znate o aspiratoru

Za većinu ljudi koji spremaju hranu, taj čin predstavlja zadovoljstvo. Mešanje raznih mirisa u toku kuvanja vam sigurno ne predstavlja problem. Međutim, ono što može predstavljati problem jeste kada se ti mirise rašire po kući, kada se uvuku u nameštaj, zavese i kada zbog toga svi ti elementi počnu neprijatno da se osećaju. Vi naravno možete da provetrite, ali će se miris u zavesama i nameštaju, kao i u vašim stvarima zadržati. Kako biste to sprečili potrebno je da kupiti aspirator. Svi oni koji su ga nakon dužeg vremena kupili, sada ga sigurno nikada ne bi uklonili. Vrlo je jednostavan za korišćenje, a njegova uloga je značajana i odmah nakon postavljanja ćete primetiti razliku.

Kako se koristi aspirator?

Aspirator se vrlo jednostavno koristi. On zapravo služi kako bi upijao sve one neprijatne mirise, koji mogu da se zadržavaju u stvarima, na zidovima i slično. A aspiratoru, u zavisnosti od marke, postoji više opcija, međutim osnova je ista. Postoji prekidač za svetlo i prekidač za jačinu kojom će aspirator da uvlači mirise. Obično ta jačina ide do trojke, pri čemu je jedan najslabije, a trojka najjače. Kada odlučite da nešto spremate, pre nego što krenete da kuvate uključite aspirator. Preporučuje se da ga uključite deset do petnaest minuta pre. Takođe, nemojte odmah kada završite kuvanje da ga isključite, nego sačekajte opet nekih desetak minuta i onda ga isključite.

Koliko košta apspirator i ugradnja ?

Cene aspiratora se kreću od 5000 dinara, pa sve do 40.000 dinara. Svaki ima istu ulogu i funkciju, tako da ne morate mnogo velike pare da dajete na aspiratore. Bitno je da izaberete dobrog proizvođača ili da pitate nekog da vam preporuči određeni tip. Takođe, možete i da pitate električara za preporuku ukoliko vam je potreban dobar aspirator. Ugradnja aspiratora zavisi od električara do električara, ali i od modela vašeg aspiratora. Ako ugrađujete najobičniji aspirator cena će se kretati od 15 do 18 evra, međutim ukoliko ugrađujete aspiratore koji imaju otvore za ventilaciju onda će cena biti preko 30 evra.

Koliko košta zamena filtera na aspiratoru?

Aspirator morate da održavate pravilno i da menjate filtere. Obično se za pomoć obraćate električaru, a električar svoje usluge u ovom domenu naplaćuje oko 20 evra, a može da se desi i da vam spusti cenu za nekoliko evra. Dobro bi bilo da se i prilikom ugradnje aspiratora obratite električaru, ukoliko niste baš sigurni u svoje sposobnosti. Filteri na aspiratoru se ne menjaju tako često, tako da kada jednom obezbedite aspirator stvarno ćete biti mirni naredni period. Ali, znajte da za svaki nepravilan rad morate da se obratite električaru.

Kako se održava aspirator?

Prilično se jednostavno održava, baš kao što se i koristi. Moguće je da će se dešavati da nastanu fleke na aspiratoru zbog blizine hrane, ali te fleke nastaju i na drugim uređajima koje koristite prilikom spremanja. Te fleke je važno da odmah uklonite i to vlažnom krpom. Možte koristiti i neka hemijska sredstva, ali gledajte da to ne budu prejaka sredstva, kako zbog vašeg zdravlja, tako i zbog dobrog funkcionisanja aspiratora.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *