Najbolji alarmni sistem za vaš dom

Kada je potrebno zaštiti svoju porodicu i dom, ništa što nije najbolje, ne ispunjava sve standarde i  ne daje odgovore na sva vaša pitanja, ne dolazi u obzir. Svako će odabrati onaj alarmni sistem i bezbednosnu podršku koja mu najviše odgovara, a mi ćemo vam pomoći sugerišući vam neke od faktora koje treba da uzmete u obzir.

Prvi kontakt sa proizvođačem

Ono što svakome od nas treba je da kada kupujemo neki proizvod, iz oblasti za koju nismo stručni, je informisan i predusretljiv prodavac. Ukoliko ne dobijate odgovore na sva pitanja, ili ukoliko se ne osećate kao da je neko odvojio vreme za vas, razumeo vašu situaciju i potrebe, onda sa takvima, bez obzira na recimo njihovu povoljnost, ne poslujte. Firma ProCar Security je upravo primer kako se na pravi način razvija odnos sa klijentima, jer na sve zahteve i pitanja u najkraćem roku odgovaraju što ih čini poželjnim partnerima.

Pitanje bezbednosti je ozbiljna stvar, i kada jednom instalirate alarmni sistem, video nadzor, i sve drugo za šta se odlučite, on mora da vam pruža sigurnost, a ne da bude briga i da imate bilo kakve nedoumice. Ukoliko vam neko očigledno prodaje i stvari koje vam ne trebaju, i na bilo koji način pokušava da vam podigne troškove, vreme je da svoj posao nosite u drugu firmu.

Bez dodatnih troškova

Ono što treba da tražite je da vam tačno kažu koliko ćete mesečno plaćati za odabrani alarmni sistem, koliko košta oprema koju ćete nabaviti, i koliko košta vaše jednostrano raskidanje ugovora, ukoliko niste zadovoljni uslugom, selite se, ili hoćete nešto sasvim drugačije.

Neke kompanije pružaju i pogodnosti kao što je popust na opremu, ukoliko se obavežete ugovorom na duži period, ili ukoliko vam mesečni troškovi održavanje prelaze neku njihovu zacrtanu cifru. Neke će vas mučiti dodatnim troškovima u slučaju selidbe, neke ne, tako da dobro se raspitajte i pažljivo pročitajte ugovor koji sklapate.

Napredna tehnologija

Većina alarmnih sistema je opremljena centrom za monitoring, koji se jasno ne nalazi u vašem domu, i koji prima notifikacije ukoliko provalnik aktivira senzore. Ono što je za vas bitno je da alarmni sistem koji nabavite, šalje signal o provali centru za nadgledanje i ukoliko provalnik uspe da uništi kontrolnu tablu.

Dakle, osim ako ne ukucate sami svoju šifru, bitno vam je da znate da su ljudi zaduženi za vašu bezbednost na putu do vas.

Laka instalacija

U poslednje vreme sve su popularniji alarmni sistemi koje sami instalirate. I ovde, kao i za sve drugo što kupujete i sami montirate kod kuće, možete da naletite na situaciju u kojoj je nemoguće odrediti šta u šta treba uključiti, kako povezati komponente i koliko vam tačno delova nisu spakovali. Naše iskustvo pri testiranju različitih alarmnih sistema je da je najlakše bilo rukovati sa opremom proizvođača Frontpoint. Nakon što ste uključili kontrolnu tablu, i senzore i pripadajuće uređaje rasporedili po kući, vaš posao je u suštini završen.

Sledeći korak je da pozovete firmu koja je zadužena za nadgledanje, kako bi vam aktivirali sistem. Nema nikakvog bušenja, komplikovanog povezivanja žica, niti bilo kakvih komplikacija. I ukoliko niste uzeli neku super mega giga varijantu bezbednosnog sistema, nema teorije da njegova instalacija traje duže od sat vremena.  Njihova jedina mana je što daju samo tri godine garancije na svoje uređaje – ostali daju više.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *