Da li upisati srednju školu ili kurs za električara?

Želite da postanete električar? Hoćete samo da steknete licencu za rad ili biste ipak radije da posedujete diploma? A pritom se dvoumite oko toga da je bolje da završite školu za električara ili da pohađate kurs? Mi vam navodimo prednosti koje ima kurs, a koje ima škola za električara, a vi ćete sami odlučiti šta je bolje za vas.

U svakom slučaju, šta god da odlučite sigurno se nećete pokajati. Strpljenje, učenje, ulaganje u sopstveno znanje, razvoj i napredak sigurni su koraci ka uspehu, a ako ste rešeni da ostvarite cilj, rezultati neće izostati.

Prednosti škole za električare

Budućnost je u zanatima. Koliko puta ste to čuli na televiziji, u okruženju, u prevozu? Nije fraza, zaista je tako. Zanati su danas postali deficitarna zanimanja, srednjih škola za zanate sve je manje, a na tržištu se sve više traže. O oim podacima trebalo bi da se edukuju i roditelji i budučno srenjoškolci. Čim nekog zanimanja nema na tržištu, a traži se majstor više, znači da će i zarade i te kako biti. Takav je slučaj i sa budućim električarima.

Pojedini zanati će uvek biti potrebni, a samim tim će se tražiti majstori više. Ako niste sigurni da li će tako biti u našoj zemlji za tri do četiri godine, mi vam kažemo da hoće. A i siguran vam je posao u inostranstvu, jer se u pojedinim evropskim zemljama poput Nemačke, Slovačke i Češke vapi za kvalifikovanom radnom snagom. Mnogima je novac posebna motivacija, a cilj učenja nekog posla jeste često dobra zarada koja će omogućiti lagodan i prijatan život. Ako želite da živite u svojoj zemlji kvalitetno ili biste radije da radite u inostranstvu, sigurni smo da nećete pogrešiti ako izaberete školu za električara.

Svaki budući električar mora da bude koncentrisan i usmeren na posao, strpljiv, ali i smiren, jer sa strujom ne sme da se brzopleto radi. Za ovo zanimanje brojne srednje stručne škole širom naše zemlje omogućavaju kvalitetno školovanje i sticanje adekvatnog znanja koje je u radu na terenu neophodno. Kada steknete diploma, vama e vrata biti otvorena ne samo da radite u firmama, nego možete sami započeti svoj posao ili možete krenuti put neke evropske države.

Sve što treba da znate o kursevima za prekvalifikaciju

Ako želite da radite i pritom finu platu da zarađujete, a u vašoj struvi nema posla, onda je preporuka da odete na neki kurs prekvalifikacije. Nikako ne preporučuje da se po svaku cenu odlučite za kurs, ali ako vas neki zanat posebno interesuje, onda eto odlične prilike za sticanje znanja i veština. Kurs za električara traje između 3 i 6 meseci, a centri za obuku i iskusni predavači naučiće vas i osposobiti za ovaj posao. Na kraju završenog kursa dobijate i licencu za rad koja je priznata, ne samo u Srbiji nego i u inostranstvu.

Dobra praksa nateraće vas da pokažete svoje veštine na delu. Osim vremena i sticanja znanja i veština, biće potrebno i da uvežbate ovaj posao, a onda će vas sigurno tražiti ne samo firme u zemlji nego i van granica Srbije. Sigurni smo da ćete brzo i lako naći posao nako stečene licence za rad. Srećan rad!

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *