Kvalitetna hrana za pse – korist i za vlasnika, ali i za kućnog ljubimca

Da li je kvalitetna hrana za pse skupa? Prvo što se pomisli kada se postavi pitanje kvaliteta jeste koliko taj kvalitet košta. Da li zato što se kod nas naviklo da su kvalitetni proizvodi na ceni ili zbog one narodne koliko para toliko muzike to ne znamo, ali jedno je sigurno.

Kada je hrana za pse u pitanju, kvalitet i cena idu ruku pod ruku, ali cena kvaliteta ide u korist i kućnim ljubimcima i njihovim vlasnicima. Kako to? E pa, ovako. Ako se već odlučite da kupujete industrijsku hranu za pse, onda uzmite u obzir da ona mora da sadrži hranljive sastojke, jer od njih i zavisi zdravlje vašeg ljubimca.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih je vlasnicima kućnih ljubimaca isplativije da kupuju kvalitetnu hranu za pse. Prvo, kada birate kvalitet vi znate šta ste platili. Bolja hrana za pse znači da će vaš ljubimac manje pojesti i da će biti sitiji, jer ovakva hrana sadrži hranljive sastojke i da bi vaš pas bio sit ne treba mnogo hrane da pojede.

Ako se odlučite za manje kvalitetnu, ili kojim slučajem nekvalitetnu hranu za pse, vaš ljubimac će imati problema prilikom varenja, a samim tim će imati potrebu da jede više. Ovakvom hranom možete dovesti u pitanje zdravlje i vitalnost vašeg ljubimca, a sigurni smo da to nipošto ne želite.

Kvalitetnija hrana za pse podrazumeva i manje zdravstvenih problema kod vašeg ljubimca i obrnuto. Ako kupujete niskokvalitetnu hranu za pse, pomislite kako biste se vi osećali da jedete hranu koja baš i ne sadrži hranljive sastojke. Da li bi takva hrana uticala na vaše zdravlje? S obzirom na to da je i kod životinja ista priča i da kvalitet hrane utiče na njihovo zdravlje, nemojte onda dovoditi zdravlje vašeg ljubimca u pitanje. U takvim slučajevima imaćete dvostruki trošak. Osim što ćete morati da platite intervencije veterinara, moraćete da počnete da kupujete kvalitetnu hranu za ljubimca i eto više izdataka.

Od kojih sastojaka se priprema hrana za pse?

Jeste li se nekada zapitali koje sastojke sadrži hrana za pse? Na tržištu postoje proizvođači hrane za pse koji svojoj robi nametnu višu cenu, a da pritom cena ne odovara kvalitetu. U tom lučaju bi trebalo da obratite pažnju na sastojke koje hrana za pse sadrži. Dovoljno je 30 ili 40 sekundi da pročitate njen sastav, tako da izdvojte malo vremena, to vas bar ništa ne košta.

Postoji nekoliko najvažnijih sastojaka koje svakak hrana za pse mora da sadrži. Naime, na prvom mestu bi trebalo da bude meso, a zatim mesni proizvodi, pa tek druge namirnice. Kvalitetna pseća hrana ne bi trebalo da sadrži goveđi loj, otpatke hrane i njene ostatke, kao ni mast koja je životinjskog porekla, niti bi trebalo da sadrži iznutrice životinja.

Komercijalna hrana, koja je pritom i jeftina, uglavnom sadrži i šećere i veštačke zaslađivače, ali i veštake boje. Zato pre nego što vas privuče cena ili sniženje, bacite pogled na sastav hrane, jer toliko bar dugujete vašem omiljenom vernom prijatelju.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *