Tri neobične činjenice o prevarama

Ko više vara – muškarci ili žene? Ovo je verovatno najviše puta postavljano pitanje kada su preljube u fokusu. Zašto nas to zanima? Da vidimo da li pripadamo onom polu koji je pošteniji? Da se opravdamo za neke svoje postupke i kažemo – pa to nam je u krvi ili nešto treće? Elem, možda se nikada neće pronaći odgovor na ovo pitanje, jer je teško doći do preciznih podataka. Međutim, istraživanja na ovu temu došla su i do nekoliko ne tako tipičnih i pomalo kontorverznih činjenica kada je reč o prevarama, o kojima se možda manje i govorilo.

Pod uticajem alkohola više varaju muškarci

Da li je alkohol opravdanje za preljubu? I to isto može da bude pitanje od milion dolara. Mnogi su se nakon prevare vadili na alkohol, na stanje neuravnoteženosti, na odsustvo samokontrole pod uticajem alkohola. Ali, da li je alkohol opravdanje? To je takođe tema za neki drugi tekst, koja zahteva dublje istraživanje. Ipak, ovde samo ističemo gole činjenice, a to je da alkohol očigledno drugačije utiče na muškarce i na žene, pa tako muškarci više varaju kada su pod uticajem alkohola nego žene. U procentima, 20% muškaraca prevari svoju partnerku zato što su preterali sa alkoholom. Kada su žene u pitanju, taj procenat iznosi 11%. Mnogi su naravno mišljenja da alkohol nikako nije opravdanje. Ukoliko se desi jednom, onda su partneri uglavnom spremni da oproste. Ukoliko se dešava često ili svaki put, onda je stanje alarmantno i definitivno nije problem samo u alkoholu. Zbog ove činjenice mnogi pokušavaju da zabrane svojim partnerima da se opijaju, drugi se odlučuju na praćenje ili prisluškivanje, ali sve je to samo još jedan dokaz da u tom odnosu stvari ne funkcionišu kako bi trebalo.

Povrede se češće dešavaju tokom prevare

Da li je ovo neka vrsta kazne ili samo slučajnost, nikada neće biti utvrđeno. Dakle, činjenica je da se više od polovine povreda, pa čak i preloma polnog organa dogodi tokom odnosa sa ljubavnicom. Naučnici su to i pokušali da objasne na jedan jednostavan način. Naime, tokomovih odnosa, uzbuđenje je uglavnom veće i zbog same činjenice da se radi nešto „zabranjeno“, a vrlo često je i izbor mesta vrlo neobičan, a ponekad i rizičan. Na ovaj način su i otkrivene brojne prevare u braku ili vezi.

Sredom se najviše vara

Iako ste možda mislili da se najviše vara vikendom – pogrešili ste. Sreda je dan za varanje, odnosno najviše prevara se dogodi u sredu i to obično nakon 17 časova. To je pokazalo istraživanje jednog sajta za upoznavanje. Tako da, ukoliko planirate da proveravate svog partnera ili partnerku, gledajte da to bude sredom jer su tada i najveće šanse da ćete nešto otkriti. Zašto baš sreda, još uvek nije objašnjeno, ali istraživanja su pokazala da je tako.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *