Opremite stan na jednom mestu i olakšajte renoviranje

Životni prostor treba da bude apsolutno prilagodjen potrebama onih koji u njemu žive. Vremenom se pohaba, oljušti, zaprlja, oguli mnogo toga u stanu, tako ukućane svakih deset-petnaest godina čeka renoviranje.

Tema renoviranja enterijera je neiscrpna, stalno se traga za novim rešenjima koja treba da unaprede kvalitet života u novom renoviranom prostoru. Kvalitet renoviranja zavisi od kvaliteta materijala koji se ugradjuje u stan. U traganju za kvalitetom izgubi se mnogo vremena i živaca, a vreme je jedan od najdragocenijih segmenata u renoviranju. Svi bi da renoviranje završe što pre. Kako bi renoviranje bilo funkcionalno i praktično pravi izbor je Primavera koja već 20 godina oprema domove proizvodima visokog kvaliteta.

Na jednom mestu naći ćete sve što je potrebno za renoviranje stana u prostor savršeno prilagodjen potrebama savremenog čoveka. Na jednom mestu nalazi se sve od ulaznih sigurnosnih i sobnih vrata, pločica, sanitarije, kupatilskog nameštaja i kuhinja, do norveških radijatora. 

Primavera – sinonim za efikasno i  kvalitetno opremanje stana

Kako bi stan bio funkcionalan renoviranje zahteva ulaganje u kvalitetan materijal, pokućstvo i nameštaj. Najviši nivo elegancije i udobnosti zahteva i veliku investiciju, koštaće skoro koliko još jedna nekretnina.

Često najskuplje ne znači i najfunkcionalnije. Iskustva kažu da prilikom izbora materijala, pokućstva i nameštaja treba voditi više računa o kvalitetu no o eleganciji, ali i o  tome da sve bude izuzetno praktično kako bi se u tom prostoru život odvijao nesmetano. Najidealnije rešenje je da na jednom mestu nadjete sve što je potrebno za novi stan od ulaza, kupatila, kuhinje, podova i grejanja. Primavera je mesto gde možete naći sve što vam je potrebno i olaksati sebi renoviranje.

Renoviranje počinje od ulaza

Sigurnost ulaza odredjuje stepen sigurnosti u kući ili stanu. Sigurnosna vrata na ulazu garantuju bezbednost ukućana i zaštićenost od mnogih neželjenih momenata, ne štite samo od provalnika, već i od spoljašnjih uticaja, buke i vremenskih nepogoda. Kupovina sigurnosnih vrata je najbolja kod distributera kakva je Primavera gde se u širokoj ponudi ulazna vrata visokih tehničkih karakteristika koje se ogledaju u kvalitetu čelika ali i kvalitetu okova, brava, kvaka i šarki. U ponudi imaju ulazna vrata iz klasik i premijum serije.

Razlikuju se samo u dizajnu i izgledu, inače i jedna i druga imaju visoku stabilnost i čvrstinu što je garancija sigurnosti. Siguran ulaz obezbediće komfor i privatnost ukućana. Iza sigurnih ulaznih vrata i zatvorenih sobnih vrata je taj prostor potpunog mira. Kad gledate ponudu ulaznih vrata pogledajte i sobna. U Primaveri imaju odličan izbor jednih i drugih. Kada osigurate ulaz u stan a sobe obezbedite masivnim i kvalitetnim sobnim vratima onda imate taj porodični komfor i privatnost, mir koji treba svakome.

Zamena pločica je jedan od najvećih poslova u renoviranju

Jedan od najvećih poslova u renoviranju stana je zamena pločica. Podne pločice su podložne habanju i pucanju, svakodnevno trpe veliku frekvenciju tereta. Zidne pločice su postojanije ali se vremenom dešavaju problemi u kuhinji ili kupatilu poput pucanja cevi zbog kojih mora da se skidaju pločice. Optimalan vek trajanja pločica je dvadesetak godina, ako su postavljene pločice slabijeg kvaliteta onda i manje. Kvalitetne pločice mogu trajati dugi niz godina ukoliko se dobro održavaju.

Primavera u svojoj ponudi ima pločice visokog kvaliteta koje će uz pravilno održavanje trajati i sledećim generacijama. Najteži radovi prilikom renoviranja vezani su za skidanje pločica. Bilo bi poželjno da se tih dana ukućani isele iz stana kako bi majstor neometano mogao da radi, a oni bili zaštićeni od ogromne prašine koja prate grube radove.

Za postavljanje novih pločica potrebno je nekoliko dana. Jedan dan mora da se odvoji za lepljenje pločica, drugi za sušenje lepka, a tek trećeg dana fugovanje. Ako se lepak ne osuši dobro i voda iz njega ne ispari, dešava se da fuga potamni i dobije neželjenu boju. Posle fugovanja se bar još jedan dan ne gazi preko površine na kojoj su tek lepljene pločice. 

Birajte sanitariju koja zadovoljava Vaše zahteve

Najviše je novina na tržištu sanitarije. Klasične WC šolje i tuš kabine zamenjene su novim modelima. U objektima Primavera prodaje se sanitarija različitih proizvodjača koja izgledom i funkcionalnošću zadovoljava potrebe savremenih kupaca. Danas je kupatilo prava stilska oaza zahvaljujući sanitariji koja je sa napretkom tehnologije napredovala i u pogledu funkcionalnosti, ali i u pogledu kvaliteta i stila.

Umesto standardnih WC šolja sve više se koriste konzolne WC šolje i monoblokovi. Ukoliko želite da prostor kupatila iskoristite na najbolji mogući način onda je predlog konzolna WC šolja koja nema vodokotlić, nema cev do vodokotlića i cev koja ide u pod. Uštedi prostora doprinose i konzolni lavaboi i ormarići koji su tako dizajnirani da zauzimaju mnogo malo prostora.

Postavljanje kuhinje i završnica renoviranja

U renoviranju doma postavljanje kuhinje ostavlja se za kraj, ali se ovom segmentu poklanja značajna pažnja. Svi nedostaci i nefunkcionalnost kuhinjskog prostora mogu da se isprave postavljanjem kuhinje po merama. Kompletne kuhinje su možda povoljnije, pitanje je koliko su isplativije. Uvek je pametnija odluka platiti više ukoliko će da traje duže i zadovoljava potrebe u potpunosti. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *