Prodaja tepiha ne stagnira, tepisi i dalje popularni u enterijerima

Bez obzira iz kog razloga se prodaju tepisi, tačnije koji je vaš motiv za kupovinu, činjenica je da su u poslednje vreme podne obloge od tekstila sve traženije. Bilo da njima želite da utoplite pod pod nogama, ublažite zvuke ili jednostavno ambijentu date dodatnu toplinu, na stotine proizvođača i prodavaca spremno će vas dočekati sa bogatom ponudom. Da biste došli do idealnog tepiha, važno je da prilikom i pre same kupovine na umu imate nekoliko stvari.

Koja je namena tepiha

Jasno je da svi želimo lep tepih. I tu nema ništa sporno. Ali, ponekad bitnije od samog vizuelnog izgleda, kod prodaje tepiha, tačnije kupovine, mora se voditi računa i o nameni samog tepiha. Ukoliko njime želite da smanjite zvuke, prigušite korake, onda bi bilo dobro da vaš izbor budu vuneni tepisi. Ako ste, pak, više praktičan tip i tepih želite da prilagodite deci koja se igraju po njemu ili kućnim ljubimcima, onda birajte tanje tepihe, sa što manje reljefnih šara i resa. One koji se lako čiste i dovoljno je samo da ih usisate. Kada je akcenat na izgledu i ambijentu, a vi baš žudite za talasima i morem, tepisi od jute i bambusa su odličan izbor.

Cena i kvalitet

Ova dva parametra su i te kako u tesnoj vezi. Kada je o prodaji tepiha reč, na ceni su uvek oni kvalitetniji. Tako otprilike to može da vam bude pokazatelj, što je viša cena tepiha, u pitanju je viši kvalitet. Pitanje je, šta je vama potrebno. Ako ste od onih koji često osvežavaju svoj enterijer i unose novine svake sezone, naš savet je da ne trošite previše novca na tepih. Ukoliko ste, pak, od onih koji cene kvalitet i dugotrajnost, budite spremni da izdvojite nešto više novca. 

Koja veličina je idelana

Pre same kupovine trebalo bi da poznajete dimenzije tepiha koji tražite. I oni koji se bave prodajom tepiha najpre će vas pitati za to. Situacija je lakša za one koji ne kupuju prvi put tepih, već imaju stari kao reper. Oni jednostavno mogu da ga premere i dobiju tačne dimenzije. Problem može da nastane ukoliko je ovo prvi tepih koji unosite u vaš dom. Imajte na umu da tepih ne treba da prekriva čitav slobodan prostor, ali ni da bude prekratak. Dovoljno je da malo zađe pod nameštaj i da ostalo ostavite slobodno. Tako ćete dobiti kompaktnu sredinu. 

Koji materijal odbarati

Prodaja tepiha između ostalog podrazumeva baratanje ogromnom paletom boja, dezena i materijala. Iskusni prodavci vrlo dobor poznaju svoju ponudu i uvek vas mogu uputiti u nju. Birajte prodavnice sa dobrim recenzijama i komentarima. Ali kada birate materijale, uvek je savet da to činite lično, kako biste mogli da opipate tepih. Jer prodaja tepiha to i podrazumeva-živ kontakt s kupcem. Postoji neko nepisano pravilo po kome su sintetički tepisi, oni plastificirani i od jute otproniji od tepiha koji se izrađuju od prirodnih materijala. Zato ako tražite izdržljiv tepih, držite se ovih materijala. Tepisi od vune i pamuka su mekši i prijatniji na dodir, ali zahtevaju više posvećenosti za čišćenje i osetljiviji su. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *