Tri stvari na samom vrhu liste koje će svakom školarcu biti potrebne za polazak u školu

Bilo da imate đaka prvaka ili već odraslog školarca, uvek ćete kao roditelj brinuti i voditi računa o tome da dete spremno dočeka početak nove školske godine. Kako se bliži septembar, tako i roditelji i deca postaju nestrpljivi ali i zabrinuti da nešto ne zaborave prilikom kupovine školskog pribora i drugih potrepština za školu. 

Pre samog polaska u školu, najbolje bi bilo napraviti okviran spisak školskog pribora, naravno u dogovoru sa vašim školarcem. Kada imate napismeno definisane sve neophodne stvari za polazak u školu, manja je šansa da ćete nešto zaboraviti da kupite. 

Rančevi za školu – najbitnija stavka

Svakako jedna od važnijih stvari kada je u pitanju nabavka školskog pribora jesu rančevi za školu. Zajedno sa detetom trebate doneti odluku da li mu je nov ranac neophodan ili ne. Može se desiti da mu je stari ranac još uvek u dobrom stanju, pa ove godine možete i da uštedite kada je ova stavka u pitanju. Pored toga, proverite da li je veličina starog ranca adekvatna. Svesni smo činjenica da deca brzo rastu i da se razvijaju pa se može desiti da mu naramenice na rancu ne odgovaraju, tj. da su male. U ovom slučaju, nov ranac je neophodan. 

Takođe, ako imate đaka prvaka koji ove kalendarske godine kreće u školu, prilikom kupovine školskog ranca vodite računa da to budu anatomski rančevi koji se prilagođavaju kičmenom stubu svakog mališana. 

Savet plus: kod kupovine školskog ranca neka vam kriterijum za odabir bude trajnost i kvalitet. Nekada je bolje dati i nešto više novca za ovu vrstu školskog pribora nego isti kupovati svake školske godine. Poznato je da deca često bacaju ranac ili ga vuku po zemlji dok su u društvu sa vršnjacima, pa je veoma važno da on bude napravljen od kvalitetnog i čvrstog materijala.  Dakle, na školskim rančevima nemojte štedeti!

Pernice za uredno odlaganje školskog pribora je nešto što se podrazumeva

Dovoljno velika pernica u kojoj će stati kompletan školski pribor kao što su patent i hemijske olovke, drvene bojice, zarezači i gumice, šestar i sl. pomoći će svakom školarcu da sve neophodne predmete koje koristi prilikom pisanja i crtanja ima uredno spakovane na jednom mestu. U bolje snabdevenijim knjižarama možete pronaći meke i tvrde pernice, klasične kao i one na sprat. U zavisnosti od uzrasta mališana možete se odlučiti za neki od ova dva modela. Jedna od takvih bolje snabdevenih knjižara jeste i Knjižara Prima, koja ima sve što je neophodno za opremanje đaka.

Svezaka i blokova za likovnu kulturu  – nikad dosta!

Većina dece koja idu školu će vam reći da im je uvek potrebna koja sveska viška, bilo za redovno pohađanje nastave, bilo za vežbanje kući pred neki kontrolni zadatak. Da ne biste napravili grešku prilikom kupovine svezaka, najbolje bi bilo da se prethodno kod nastavnika informišete koje vrste svezaka se koriste za određene predmete. Pa tako, mogu se koristiti sveske u male ili velike linije, sa kockicama kao i one bez linija. 

Savet plus: birajte kvalitetnije sveske sa više listova kao i one sa čvršćim koricama kako se ne bi savijale u rancu. 

Pored svezaka, blok za crtanje je nešto što će svakom školarcu biti potrebno sve do osmog razreda. Sa kupovinom boja nemojte žuriti. Najbolje je sačekati nastavnika da saopšti deci kojim slikarskim tehnikama će se uglavnom baviti u toku školske godine. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *