5 najlepših kupatila u poznatim hotelima

Kupatilo. Kutak u kojem treba da se osećamo dobro. Pored dnevne i spavaće sobe tu provodimo najviše vremena. Kupatilo je, zapravo, prostorija gde najviše vremena provodimo sami sa sobom. To mesto mora da bude prijatno, toplo, lepo, udobno. To mesto mora da bude osmišljeno na naš način.

Vrlo često kada želimo da nešto promenimo u našem kupatilu, da li da zamenimo pločice za kupatilo, tuš kabinu ili ogledalo na primer mi se setimo nekih hotela, jer nam oni služe kao inspiracija. Upravo ovi hoteli imaju najlepša kupatila na svetu, a evo i zašto. 

The Silo Hotel – Južna Afrika 

Južna Afrika sama po sebi je jako specifična i egzotična i naravno da očekujemo da takve budu sve prostorije u njihovim luksuznim hotelima, a posebno u kupatilu. Ukoliko želite da vaše kupatilo izgleda poput njihovog onda razmislite o tome da ubacite neke umetničke slike i radove. To može biti i samo jedna slika. Biće dovoljno. U kupatilu ovog hotela boje su pastelne i nežne, dominiraju nude nijanse. Sve je odrađeno sa notom luksuza, prefinjenosti i elegancije. Ono što je takođe karakteristika jesu pločice napravljene od najboljih materijala, a to, ukoliko se potrudite, možete naći i kod nas. 

Four Seasons – Bali 

Bali je sam po sebi fantazija i uvek imamo velika očekivanja od Balija. Kada je kupatilo u pitanju i kupatilski nameštaj u ovom hotelu – dobijate i više nego što očekujete. Po ugledu na ovaj hotel bilo bi interesantno da napravite panoramske prozore u kupatilu, odnosno prozore celom dužinom zida, pod uslovom da imate kuću sa odgovarajućim pogledom i zagaratovanu privatnost. Naravno, na Baliju je pogled kroz prozor fantazija, jer gleda pravo na dzunglu. Ono što krasi kupatilo ovog hotela je retro stil, ali na moderan način. Ono što možete i kod nas definitivno naći jeste marble tehnika, koja je trenutno i najpopularnija. Upravo marble pločice učiniće da vaše kupatilo izgleda luksuzno. 

Dunton Hot Springs – Kolorado 

U potrazi sa savršenim kupatilima mi zapravo putujemo ovom planetom. Ukoliko baš želite da vaše kupatilo liči na kupatilo u hotelu Dunton Hot Springs, onda treba da unesete što više biljaka u vaše kupatilo. Čak bi pomogla i mala fontanica, kako biste stvorili potpunu atmosferu. To kažemo jer ovaj hotel u svojim kupatilima ima privatni prirodni prolećni izvor. Inspiracija koju krademo od njih svakako su i bakarni delovi tuš kabine, kao i bakarni detalji na ogledalima. 

Ponta Dos Ganchos – Brazil

Reći ćemo samo da se ovo savršeno kupatilo nalazi u vili Esmeralda, koja se nalazi na privatnom ostrvu. Da, dobro ste pogodili – iz kupatila je pogled na tirkiznu vodu. Naravno, to je ono što bismo mi jako voleli. Međutim, tu može da pomogne jedno prelazno rešenje, a to je pločice sa detaljima koji asociraju na more ili eventualno tapete na kojima se vidi neki okean ili more. 

Aman – Tokio 

Tradiconalno sagrađen hotel, sa prirodnim drvetom i u japanskom stilu. I u ovom slučaju tapete sa izgledom neke metrolope mogu dobro da dođu pored kade. Očekivano, ovaj hotel ima pogled na grad i to je ono što ga čini posebnim. Ono što još krasi hotele poput ovog jeste jednostavnost i princip „manje je više“. Ukoliko ne znate kako da vaše kupatilo učiniti luksuznim, a da pritom uštedite, onda je jednostavnost ono što treba da sledite. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *