Saveti za prijatnije duge vožnje autobuskim prevozom

Bilo da autobuski prevoz koristite zbog činjenice da je jeftiniji od avionskog, kada su duga putovanja u pitanju, ili možda nemate drugi izbor, možda zbog strah od letenja, bitno je uvek za vožnju biti unapred pripremljen. Baš kao što se pripremate za putovanje, pa u kofer pakujete sve potrebno od garderobe, nekih pratećih elemenata, potrebnu kozmetiku, druge potrepštine, tako je važno pripremiti se i za putovanje, tj. samu vožnju.

Ono što je svima poznato jeste da autobuski prevoz svakako nije najudobniji, ali i da vožnja koja traje satima generalno ne može biti sasvim udobna, jer postoji uvek nešto što smeta, utiče na neudobnost i slično. Međutim, mi imamo nekoliko saveta za pripremu koji će učiniti da tvoje putovanje započne udobnije, bar koliko je to moguće.

Potrebni gadžeti za autobuski prevoz

Jedno je sigurno, bez mobilnog telefona nigde, a posebno ne na put. Međutim, baterije su danas nešto što vrlo kratko traje, zbog čega im je potrebno često punjenje, a tokom vožnje kao da se tri puta brže prazne. Neki autobuski prevoznici nude mogućnost utičnica na svakom sedištu, možete se snaći i odlaskom do vozača da priključi na punjač kod sebe, ali posedovanje prenosivog punjača, tj. baterije, je jedini sigurni način da ne ostanete na pola puta bez mobilnog telefona. Uz nju možete gledati filmove, serije, slušati muziku, a da ne brinete da li ćete imati nekog kasnije da nazovete ili da uključite mapu da se kasnije snađete kada stignete do svog krajnjeg odredišta. Kad smo već kod filmova i muzike, pored baterije, nikako nemojte zaboraviti slušalice. Tako ćete moći u miru da radite šta želite, ali i da se spasite od radoznalih saputnika kojih ima često, a prepoznaju se po želji da što više pričaju, pitaju, što ne prija baš svakome u toku vožnje.

Ponesite jastuk i ćebe

Ne morate nositi baš veliki jastuk i ćebe od kuće, ali dekicu i jastuk za vožnju učiniće da vam putovanje protekne mnogo udobnije i brže, jer vas neće sama vožnja toliko izmoriti i neće vam biti hladno, što često u autobusima ume da bude. Posebno je jastuk za vožnju važan, jer bez njega skoro da ne postoji način da namestite glavu i telo, a da vam posle 15 minuta spavanja ne počnu bolovi u leđima, ramenima, glavi. Zapravo, bilo da spavate ili ne, jastuče i ćebe su uvek dobri prijatelji u putovanjima, tj. tokom vožnje. Ali, ako ne volite da spavate tokom vožnje, onda evo još jednog saveta.

Uzmite autobuske karte na vreme i birajte prva mesta

Svi koji ne vole da spavaju ili ne mogu da spavaju tokom vožnje uglavnom se žale na to da im putovanje sporo prolazi, da im je dosadno, naporno. Iz tog razloga uvek kada rezervišete autobuske karte za svoj prevoz, trudite se da rezervišete prva mesta, odnosno mesta iza vozača i suvozača. Na taj način ćete imati preglednost mesta kuda prolazite, moći ćete da vidite okolinu, možda neki grad kroz koji se putuje, a to će uticati na činjenicu da vam vožnja prođe brže i bez dosade. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *