SIGURNA MESTA ZA KUPOVINU AKUMULATORA – NAČINI PLAĆANJA I CENA

Kupovina akumulatora nije najčešće unapred planirana kupovina, već je ona neophodna kojoj pribegavano kada se naš stari potpuno isprazni, ili to što je njegova snaga delimično oslabljena utiče na kvalitet naše vožnje i zahteva česta punjenja. Zato nam je važno kada do toga dođe da za kratko vreme kupimo kvalitetan akumulator na sigurnom mestu, uz garanciju i da nam cena akumulatora bude pristupačna.

GDE MOŽETE KUPITI AKUMULATOR

Najsigurnije mesto za kupovinu akumulatora svakako su ovlašćeni servisi za prodaju auto delova. Uz to najsigurnije je kupiti nov akumulator jer za njega zasigurno znate da će vas neko vreme služiti bez da strepite. Pre nego zaista odlučite da kupite akumulator, trebalo bi da sa vašim majstorom utvrdite da li je zaista problem koji imate sa autom posledica ,,lošeg” tj. ispražnjenog akumulatora, ili je nešto drugo uzrok. Kada ste to utvrdili, od vašeg majstora možete dobiti preporuku za ovlašćene radnje u kojima možete kupiti akumulator. Pored toga, on je svakako lice koje vam može preporučiti i auto placeve ili druga mesta na kojima se prodaju polovni akumulatori. Samo što uz njih ne dobijate garanciju, jeste da će cena akumulatora u tom slučaju biti manja, ali je manja i vaša sigurnost u trajanje istog. Bilo da tražite polovne ili nove akumulatore, a ukoliko znate koji vam je potreban, vrlo lako možete nabaviti isti i putem internet (bilo da želite nov ili polovan). Jednostavnim ukucavanjem u gugl pretraživač ,,akumulatori” izaći će vam sajtovi za prodaju. Trebalo bi da razmislite i o samoj zameni. Ukoliko niste vešt majstor i ne razumete se u elektroniku, bilo bi dobro da se informištete kada, gde i pod kojim uslovima to može neko da uradi za vas. A ono što je prvo što pomislite kada vam se nešto pokvari na automobilu jeste koliko će to da vas košta. Tako je i sa akumulatorima, prvo što će vam pasti na pamet biće – akumulatori cena. U nastavku čitajte o tome. 

AKUMULATORI CENA

Kako već rekosmo da je kupovina akumulatora krajnja opcija do koje dolazi obično tek kada se stari potpuno isprazni, to znači da se kupovina mora obaviti što pre i da će vas zadovoljnim učiniti ako uspete da izbalansirate cenu akumulatora i njegov kvalitet. Cena akumulatora zavisi od mnogo faktora – od vašeg automobila i modela i kubikaže motora, od toga za kojeg od mnoštvo proizvođača se odlučite, do toga koliko je mesta u vašem automobilu predviđeno za ovaj uređaj. Neki nude i mogućnost zamene starog akumulatora novim uz doplatu, to bi svakako značilo da se početna cena akumulatora umanji za određeni izonos.

NAČINI PLAĆANJA

Način plaćanja akumulatora koji ste kupili zavisiće od mesta na kojem ste ga kupili. Teško da će vam neko lice od kojeg lično kupujete akumulator dati mogućnost plaćanja na rate ili garantini list, ukoliko kupujete polovni akumulator. Dok je kod kupovine akumulatora u ovlašćenim radnjama to suprotno. Dobićete mogućnost plaćanja na više načina – u gotovini, kešom, zatim karticom, ili kreditnim karticama na odloženo. A neki nude mogućnost plaćanja čekovina odloženo. Dužina odloženog plaćanja zavisiće od vašeg računa, cene akumulatora, odnosno ukupnog računa koji ste napravili u radnji. 

Zaključak bi bio da je svakako preporučljivo da se o svim ovim stvarima informišete pre kupovine akumulatora i za sebe i vaš automobile napravite najbolji izbor.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *