Tri načina za moderno opremanje doma

 

Proleće je idealno godišnje doba za renoviranje stana. Optimalni vremenski uslovi omogućavaju da se sve vrste radova završe u predviđenom roku, pa shodno tome u ovom  periodu traži se majstor više, bilo da se radi o moleraju, zameni stolarije, podova i sl. Reč je o „grubljim radovima“ koji zahtevaju vreme ali i živce s obzirom da mogu trajati i po nedelju dana. 

Ukoliko planirate da promenite raspored nameštaja u stanu ili da uvedete neke novine kada se radi o zidovima u sobama, onda je ovo pravi tekst za vas. U nastavku govorimo o najaktuelnijim trendovima kada je dizajniranje enterijera u pitanju. Zidni paneli, kvarcne pločice kao i rolo ili zebra zavese samo su neki od načina kako oplemeniti izgled doma i učiniti ga modernijim. 

Zidni paneli – i ove godine apsolutni hit u domovima!

Dosadila vam je bela boja zida u dnevnoj sobi? Želeli biste nešto novo, savremeno i u trendu? Zidni paneli su definitivno broj jedan kada govorimo o zidnim oblogama danas. Pločice sa efektima cigle i kamena polako izlaze iz mode, dok se fokus prebacuje na zidne panele. Reč je o pločama koje se lepe na zid, napravljene od najkvalitetnije vrste drveta – medijapana. 

Ono što ih karakteriše je činjenica da svakom prostoru pružaju osećaj topline bilo da ih postavljate na centralni zid dnevnog boravka, u kuhinji, spavaćoj sobi i sl. 

Kada govorimo o zidnim panelima i njihovoj montaži, ovde nikako ne mislimo na bilo kakvu vrstu građevinskih radova koji za sobom ostavljaju nered i prašinu. Naime, čak i ako ste potpuni laik, veoma jednostavno ih možete zalepiti na zid. Ukoliko vam zid nije idealno ravan, neophodno je pre lepljenja zidnih panela izvršiti određene korekcije (nivelisanje zidne površine). 

Lakoća održavanja svrstava zidne panele u savršene zidne obloge za sve one kojima je cilj moderno i funkcionalno opremljen dom. 

Kvarcne ploče u kuhinji –  za sve ljubitelje luksuza

Kada govorimo o radnim površinama u kuhinji, definitivno su se najbolje pokazale kvarcne ploče. S obzirom da su napravljene od neporoznog materijala, mogu trajati godinama i „nadživeti“ sve ostale kuhinjske elemente. Kvarc je otporan na vlagu, habanje kao i na mrlje tako da nećete morati da razmišljate puno o održavanju radnih površina u kuhinji. 

Iako spada u najskuplju vrstu materijala kada se radi o kupovini ili pravljenju kuhinje po meri, kvarcne ploče vrede svaki dinar. Pored toga što su veoma izdržljive, sa druge strane su veoma elegantne i sofisticirane i predstavljaju savršen izbor za sve one kojima je u fokusu moderno opremljen i luksuzan izgled doma. 

Rolo ili zebra zavese – i ovog proleća u trendu

Kada pričamo o zavesama, tekstil polako izlazi iz mode. Dugački draperi kao i metražne zavese danas ćete sve ređe viđati u domovima svojih prijatelja. Zadnjih nekoliko godina, od kada su se pojavile, mnogi su klasične šivene zavese zamenili savremenijom i modernijom vrstom zavesa. Naravno, misli se na rolo i zebra ili popularno dan – noć zavese. Danas se mogu pronaći u najrazličitijim dezenima, a što se tiče kontrole ulaska sunčeve svetlosti, to vi sami određujete. S obzirom da imaju veoma lak mehanizam za upravljanje, sami možete podešavati količinu svetla u svom enterijeru. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *