Urdjenje poslovnog prostora

Ukoliko ste vlasnik firme, sigurno vam je jako važno da u svakom trenutku na svoje klijente odtavite dobar utisak. I ovo se ne odnosi samo na vaš izgled ili vaše ponašanje, već na apsolutno sve što se može dovesti u vezu sa vašim biznisom, počevši od ponašanja i izgleda vaših zaposlenih, pa sve do izgleda samog poslovnog prostora. Bez obzira na to da li je vaš biznis veliki ili mali, poslovni prostor koji je uređen na pravi način često je prvo ogledalo firme i najvažniji utisak koji o vama mogu da steknu kako zaposleni, tako i svi drugi klijenti koji će nekada zakoračiti u vašu kancelariju. I onda – kako treba da izgleda dobro uređen poslovni prostor?

Poslovni prostor u skladu sa biznisom

Pre svega, nemojte „lupati“ glavom u prazno. Tačan odgovor na ovo pitanje ne postoji jer sve zavisi od samog posla, odnosno, vašeg biznisa. Vaš poslovni prostor treba da bude oličenje onoga što radite pa se pre svega time vodite. Koje su boje vašeg brenda? Uključite ih u prostor u kojem radite! Da li je sfera vašeg zanimanja zdravlje, odnosi sa javnošću ili umetnost? Pokažite to odabirom detalja koji će krasiti vaš poslovni prostor! Vidite, nije tako teško. Uglavnom, o ovome treba razmišljati kao da uređujete sopstveni dom, odnosno, ogledalo vaše ličnosti. Ne dozvolite da vaša kancelarija bude mesto tame i i lošeg raspoloženja. Dovoljno je da postovate rolo zavese po meri i u nekoj vesoloj boji koja će motivisati i inspirisati vaše zaposlene.

Razmislite o tome kakav utisak želite da ostavite (da li će sve biti pod konac ili će vladati kreativni nered, na primer), a uvek se možete konsultovati kako sa zaposlenima, tako i sa vama bitnim ljudima čije mišljenje cenite. Takođe, ne zaboravite da ispitate konkurenciju – od nje često možemo toliko toga da naučimo! A u krajnjem slučaju, magazini specijalizovani za uređenje poslovnog prostora takođe mogu biti od pomoći.

Univerzalno pravilo – minimalizam

Uglavnom, ako bismo morali da izdvojimo univerzalno pravilo koje definitivno uvek „pali“, onda bi to bio minimalizam. Dakle, u prostoru treba da se nalazi samo ono što je najnophodnije, dok se na svaki višak zaboravlja ili – postoji posebno (skriveno) mesto za stvari koje definitivno ne mora svako da vidi kao što su, banalizujemo, prazne kutije od računara i opreme, registratori, fascikle sa dokumentima i slično.

Ako govorimo o bojama, neka to budu crna i bela koje možete da kombinujete uz staklene ili metalne elemente. Ne brinite, vaš poslovni prostor neće izgledati sterilno jer u ovu kombinaciju lako možete da uključite boje vašeg brenda – crvenu, plavu,  zelenu, žutu… Koju god! Boje možete da uklopite tako što ćete birati samo detalje u ovoj boji – rolo zavese, tepihe, vaze sa cvećem i slično. Na taj način savršeno kombinujete toplinu ličnog doma, sa strogim i poslovnim kodom koji vlada kada je reč o poslovnom prostoru. Osim toga, ovakve kombinacije uvek izgledaju dobitno, profesionalno i stilizovano, a na ovako moderno ali i funkcionalno uređen prostor niko neće ostati ravnodušan! U uređenju enterijera možete uključiti i vaše zaposlene jer dosta stvari možete uraditi i sami bez potrebe angažovanja stručnjaka.

Inače, ako su vas rolo zavese u celoj priči iznenadile, znajte da one nisu tu slučajno. Osim što su poslednja reč uređenja enterijera, rolo zavese su jako praktične za svaki prostor, kako poslovni, tako i privatni. Jako se lako održavaju, ne zadržavaju prašinu i mirise, a kako su dostupne u raznim bojama i dezenima, rolo zavese ćete lako uklopiti u svoj vizuelni identitet. A kada želite da se zaštitite od sunca ili radoznalih pogleda koji dopiru iz drugih kancelarija, rolo zavese će vas lako i stopostotno sakriti!

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *