Vodič za organizaciju dečijeg rođendana

 

Proslava dečijeg rođendana je najdivnija stvar na svetu i svi roditelji se uvek trude da taj poseban dan učine nezaboravnim i slavljeniku i svima prisutnima. Planiranje ovakve proslave nije nimalo lako, treba voditi računa o velikom broju elemenata i stalno imati na umu budžet. Kako se u silnim obavezama sve može zaboraviti, potrebno je obratiti pažnju na nekoliko stvari koje su neophodne i ne smeju da se izostave. 

Broj gostiju

Spisak zvanica podrazumeva detaljan spisak svih prisutnih, ali malo detaljnije jer je ipak u pitanju određeni broj kako dece tako i odraslih. Ovo je bitno da razgraničite jer će vam pomoći u planiranju rasporeda sedenja i količine hrane koju je potrebno da naručite. Napravite okviran spisak i obavestite sve goste ali obavezno naglasite prilikom pozivanja da je potrebno da vam jave svoj dolazak. Iako se ovo na prvi pogled čini preterano, samo zamislite da naručite hranu i pronađete mesto kako biste zadovoljili potrebe kada je broj gostiju u pitanju i većina gostiju vam usled obaveza otkaže. 

Tema rođendana

Danas ne postoji proslava bez određene teme kako bi se odredio ton za sve ostale faktore, pogotovo kada je dečiji rođendan u pitanju. Ukoliko je vaše dete malo, uvek možete da se odlučite za proverene junake iz crtanih filmova ili temu vezanu za životinje jer su to stvari koje mališani vole. Ako vaše dete već ima omiljenu stvar, onda je sasvim očekivano da to bude glavna tema proslave. Na osnovu toga se odlučite za dekoraciju, odeću svih članova porodice i kako ćete poslati pozivnice.

Hrana i piće

Nakon jurnjave od strane mališana i roditelja koji stalno prate svoju decu, svi će poželeti da se okrepe i tu na red dolazi hrana. Kada je ovaj deo proslave u pitanju, bolje da ostavite to profesionalcima kako bi količina hrane koja vam je potrebna pratila ostale standarde proslave. Odlučite se za provereni ketering za dečije rođendane i naglasite koje su vam želje kada su u pitanju slatka i slana ponuda i dogovorite se u koje vreme želite da vam sve bude dostavljeno. Torta koju odaberete treba da prati temu rođendana i da bude ukrašena u skladu sa ostalom dekoracijom.

Dekoracija prostora

Prostor u kom ćete slaviti rođendan – bilo da se odlučite za igraonicu ili restoran – treba da bude dekorisan u skladu sa temom rođendana. Ovde su vam mogućnosti mnogobrojne i na vama je samo da u okviru budžeta koji ste odredili za ovaj deo uradite sve sami ili pustite da neko to uradi umesto vas. Mališani će biti oduševljeni balonima i ukrasima sa kojima će moći da se igraju te imajte u vidu da ove jednostavne stvari uglavnom prođu najbolje. Sitnice kao što su zanimljive slamčice za sokiće, slike vašeg deteta u raznim situacijama i slatki sto dekorisan sa svetlećim ukrasima kako bi ispratio dolazak torte su najčešći odabir roditelja.

Zabeležite sve trenutke

Iako ćete kao ponosni roditelj želeti da uhvatite fotoaparatom svaki trenutak, ipak je bolje da angažujete fotografa i prepustite se uživanju i slavlju sa svojim najbližima. Prilikom odabira fotografa obratite pažnju da je to neko ko je već slikao dečije rođendane, što uvek možete da proverite da li na osnovu preporuke ili portfolija. Fotograf treba da ume sa decom, da se neometano kreće među njima kako ih ne bi prekidao u igri ili stalno zvao da se nameste za slikanje. Iskoristite ovu priliku da napravite nekoliko porodičnih fotografija kako biste imali najlepše uspomene sa proslave.

Iako je planiranje koje prethodi rođendanu stresno i oduzima dosta vremena, ukoliko sve ove stvari obavite na vreme, imaćete dovoljno slobodnog vremena da uživate sa svojom porodicom. Na sam dan rođendana prepustite se lepim stvarima koje vas čekaju i ostavite da se sve ono što ste unapred ugovorili samo namesti pred proslavu.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *