Zašto su kancelarijski kontejneri dobar izbor?

Brz način gradnje totalno se uklapa u potrebe savremenog društva i čoveka kao pojedinca. Svima je potrebno da ono što žele dobiju u što kraćem roku, uz minimalno angažovanje, ali dobrog kvaliteta. Pogotovo kada je građevinarstvu u pitanju. 

U poslednjih par godina zabeležena je potražnja raznih savremenijih građevinskih materijala poput krovnih i zidnih panela, ali i konkretnijih rešenja poput kontejnera. 

Oni mogu biti različitih namena, a tehnologija i dizajn izrade su toliko napredovali da se danas od njih može napraviti i dom, ali i kancelarija, magacin, apartman, vikendica, poslovni prostor, spavaonica, portirnica, studio pa čak mogu biti i samo sanitrani. 

Mogućnost izrade kontejnera po meri

Ono što predstavlja jednu od glavnih prednosti kontejnera jeste činjenica da većina firmi koja se bavi njihovom izradom nudi mogućnost izrade po meri i želji kupca. To znači da možete dobiti ono što tražite u kratkom roku, kvalitetnog načina izrade i funkcionalno. 

Naravno, uz dogovor sa stručnim licima iz firme koji će vam reći koje su mogućnosti napravićete savršenstvo za sebe. To podrazumeva da se odrede same dimenzije odnosno veličina, da se odredi broj prozora i vrata, ali i njihov raspored, da se odredi da li je potreban dodatak sanitarnog čvora ili ne kao i broj utičnica i njihov raspored. Sve to možete planirati u dogovoru sa firmom kojoj ste odlučili da poklonite poverenje. 

Po potrebi moguće je spojiti i više kontejnera kako bi se dobio veći prostor, što je za neke važna informacija. 

Način i vreme izrade

Konstrukcija kontejnera napravljena je od metalnih profila, a zidovi, plafon i pod obično su obloženi izolacionim panelima, dok se u većini slučajeva pod oblaže i OSB pločama i prekriva termoizolacionom folijom preko koje idu kancelarijski laminat ili linoleum. Izrada teče relativno brzo i bez potrebe za angažovanjem velike radne snage. 

Napravljeni su od kvalitetnih materijala tako da mogu da su izdrživi i arhitekte širom sveta ih koriste za razne svoje projekte. Otporni su na habanje i oštećenja raznih vrsta, kao i na različite vremenske uslove. 

Još jedan prednost kontejnera ogleda se u tome što ih možete lako dekomponovati i premestiti na drugu lokaciju ukoliko je to potrebno iz bilo kojeg razloga. 

Dostupni su širom sveta, pa tako i kod nas. 

Cenovno su povoljniji u odnosu na tradicionalni način gradnje

Osim što ćete za mnogo kraće vreme dobiti kancelariju i to po svojoj meri, ona će vas koštati mnogo manje nego da je gradite tradicionalnim načinima gradnje. 

Cenu kontejnera mnogi ističu kao jednu od glavnih prednosti, pogotovo kada je ovakva namena u pitanju. Dobre mehaničke karakteristike čine ga kvalitetnim, a gotova struktura ne zahteva fundiranje poput materijala za zidanje, krečenje i tome slično. 

Ekološki su održivi – zelena alternativa

Još jedna prednost, koju nikako ne treba zanemariti ogleda se u tome što se kontejneri smatraju ekološki održivom građom. To dolazi od toga što ih lako možete transportovati na drugu lokaciju ukoliko je to potrebno, a ako vam više nisu potrebni lako se mogu preprodati kao polovna roba ili se mogu reciklirati. 

Za njihovu izradu je potrebno manje građevinskog materijala i drugih elemenata što je takođe korisno za životnu sredinu. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *