3 da i 3 ne za bubuljice! Odlučite sami šta je dobro

Bubuljice su jedna od bolnijih tema, kako kod ženske, tako i kod muške populacije. Javljaju se pretežno u pubertetu, a mogu da traju, kod nekih čak i do 40. godine. 

Ima ih nekoliko vrsta i ma o kojoj da se radi, toliko su dosadne, uporne i teške za otklanjanje, da je mnogima borba sa njima postala noćna mora. 

Uzroci zbog kojih se bubuljice javljaju su mnogobrojni. Na neke se može uticati, a na neke i ne može. Zato smo danas pripremili kratak popis onoga što im godi, tačnije onoga što im ne prija. Uz naše savete, sigurno ćete se lakše izboriti sa njima, ma koliko ih na licu i telu imali. 

3 velika DA, kada je otklanjanje bubuljica u pitanju

Ovo su stvari koje se preporučuju za bubuljice.

Proizvodi za bubuljice

Pre nego što se opredelite za bilo koji preparat za uklanjanje bubuljica, a priznaćete, na našem tržištu ih ima jako mnogo, potrebno je da dobro poznajete koji tip kože posedujete, da biste na što efikasniji način pristupili lečenju, ne tako jednostavnog problema. 

Preparati za uklanjanje bubuljica zaista mogu biti jako efikasni, naročito ako se pogodi da je aktivna supstanca odgovarajuća problemu. Za jako kratko vreme mogu vas osloboditi ove estetski ružne pojave. 

Da bismo za neki preparat rekli da je dobar, potrebno je da bude prirodan, blag i nežan za kožu, da je ne isušuje previše, i da sprečava nastanak budućih bubuljica. Treba da normalizuje Ph kože i da ta ravnoteža bude uspostavljena. 

Kombinacija proizvoda je uvek dobra, pa je pravo rešenje uključiti sve – od losiona za čišćenje, seruma, kreme ili nekog gela laganije strukture. Svi ovi preparati prodiru duboko u slojeve kože i ne deluju samo površinski. 

Kada kupujete proizvode, uvek gledajte da u svojoj ponudi sadrže setove, jer to automatski znači da se problemu prilazi studiozno i sa više strana. Bolje je osloniti se na više, nego na samo jedan preparat.  

Redovna nega lica i tela

Kada govorimo o higijeni, tačnije nezi, slobodno možemo reći da je to pravilo broj jedan, ako želimo da imamo lepu, zdravu i negovanu kožu. Nevezano da li se radi o problemu bubuljica, pegica, flekica ili bora, svakodnevna nega je obavezna. Naravno preparatima koji u tom momentu koži najviše prijaju. 

Ne zaboravimo da koža vremenom postaje rezistentna na pojedine supstance, pa je s vremena na vreme poželjno promeniti kozmetiku kojom se nega obavlja. Uvek je najbolja solucija d birate preparate koji su na prirodnoj osnovi, zato što su veoma blagi, neutralni i nežni, a opet dovoljno jaki i ispitani da mogu da reše probleme na koži. 

Bubuljice su problem širokog spektra, koji se javlja najčešće na licu, ali ih vrlo često ima i na leđima, ramenima, stomaku, pa čak i rukama i nogama. Neka dobra nega ne izostaje, pa će tako biti i vidljivih rezultata. 

Kozmetički tretmani za bubuljice

Kada dođe do momenta da ispucamo sve alternative iz rukava i da više ne možemo da obuzdamo bubuljice, kozmetički tretmani nam uvek uskaču u pomoć. Toliko su dobri i efikasni, da možemo reći jedno veliko hvala svim salonima koji su ih ubacili u svoju praksu. 

Najpoznatiji tretmani za bubuljice su upravo ovi:

  1. Topikalni tretmani lica protiv bubuljica (primena lekova, gelova, masti i losiona)
  2. Laserski tretman lica protiv bubuljica (najčešće kosišćeni u borbi protiv akni)
  3. Higijenski tretman lica (radi se najviše dva puta godišnje)
  4. Kraljevski tretman lica za bubuljice (to je tretman koji se direktno suočava sa vašim problemom na koži i ciljano deluje na rešavanje problema)
  5. Komedoekspresija (bavi se komedonima na koži, odnosno njihovim ceđenjem)
  6. Ultrazvučno čišćenje lica

Pažljivo sagledajte šta vam od ponuđenih tretmana najviše odgovara, pa slobodno pristupite jednom od njih. Nećete se pokajati, vaše lice će vam biti zahvalno. 

3 velika NE kada su bubuljice u pitanju 

Ono što ne treba raditi je sledeće:

Ne istiskivati i stalno dodirivati lice

Najveći broj bakterija i prljavštine, nalazi se upravo na rukama. Pored nagomilanih toksina ispod površine kože i začepljenih pora koje rezultiraju bubuljicama, mitiserima i upaljenim aknama, vašem licu nikako ne treba dodavati još jedan sloj nečistoće koja će bakterijsku infekciju samo dodatno proširiti. 

Istiskivanje bubuljica samo može pogoršati trenutno stanje i kožu dodatno upaliti. Izbegavajte lice da dodirujute čak i kada vam je dosadno, jer nikada niste sigurno koliko su vam ruke zapravo čiste. 

Ne raditi piling lica isuviše često 

Piling lica jeste dobra stvar kada govorimo o uklanjanju mrtvih površinskih slojeva kože, ali čak ni kada je on u pitanju, ne treba preterivati. Kožu ne treba previše agresivno čistiti, jer je to može dodatno oštetiti i izazvati prekomernu produkciju sebuma, što rezultira pojavom još većih nepravilnosti na koži. 

Gromuljice koje piling sadrži u sebi, koži do neke mere prijaju, ali kada to čišćenje postane agresivno, može doći do preteranog isušivanja kože. Tada se bubuljice još više upale i stanje na koži bude zaista alarmantno. 

Ne izlažite kožu sklonu bubuljicama suncu

Mnogi dermatolozi savetuju osobe sa aknama da se izlaganje suncu u vrelim letnjim danima smanji na minimum. Razlog tome je što sunce u prvom trenutku zasuši bubuljice, pa stanje deluje kao bolje, ali odmah nakon toga UV zraci zadebljaju epidermis i sebum vraćaju ispod kože. 

Nakupljanje sebuma prouzrokuje nakupljanje bakterija, što je idealan uslov za razvoj novih bubuljica. Izbegavajte izlazak na direktno sunce bez Uv zaštite, od sunca koja je prilagođena masnoj koži lica. 

Budite slobodni da ove i sve druge savete koji vam se prikazuju usvojite. Ukoliko budete odgovorni prema sebi, sigurno nećete imati problema sa bubuljicama, ili ćete taj problem samnjiti na minimum.Bubuljice znaju biti jako zahtevne za lečenje i održavanja, pa ih u najmnju ruku shvatite ozbiljno i dobro im se posvetite. 

Kombinujte sve što vam se kao rešenje stavlja na sto. U isto vreme izbegavajte ono što im doprinosi. To je formula za uspeh.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *