Sve o pohađanju kursa engleskog jezika online putem

Nova era digitalizacije nam je omogućila da radimo što-šta iz fotelje. Pa tako, danas imamo opciju da kupujemo garderobu preko sajtova poznatih brendova, plaćamo račune pomoću aplikacije na mobilnom telefonu, pohađamo razne kurseve online putem itd. 

Jedan od sve popularnijih načina kada je edukacija u pitanju jeste slušanje predavanja preko računara. Za ovako nešto trebaće vam kompjuter i dobra internet mreža. 

Ako se fokusiramo na učenje stranih jezika, mnoge škole pružaju mogućnost polaznicima (kako deci tako i odraslim osobama) pohađanje individualnih časova online putem.

Individualni časovi engleskog– popularni i ovog leta

Do skoro su se kursevi stranih jezika upisivali isključivo fizičkim putem. Zainteresovani kandidati dođu u školu stranih jezika, odrade preliminarni test kako bi se videlo na kom nivou se nalaze kada je poznavanje gramatike u pitanju, a zatim započinju sa pohađanjem časova u istoj toj školi. 

Ipak, sa razvojem informacione tehnologije, mnoge škole stranih jezika vrše obuku online u terminima koji odgovaraju kandidatima. Individualni časovi engleskog su sve više traženi kada je učenje stranih jezika u pitanju.

Na koji način funkcioniše prijava online kursa?

Za početak preko sajta škole koja vrši online obuku treba da zakažete konsultacije koje su najčešće besplatne. Sami odredite datum i vreme koji vam odgovara, nakon čega čekate potvrdu. Svrha konsultacija je utvrditi trenutan nivo znanja svih zainteresovanih kandidata, a zatim sledi dogovor sa profesorima oko časova, toka nastave i sl. 

Cilj svakog kursa treba da bude brzo savladavanje gradiva

Ukoliko vam je želja da usavršite konverzaciju engleskog jezika, to ćete lako postići uvežbavanjem posebnog gradiva sa profesorom engleskog jezika. Danas se možete obučavati online putem, sa tim što je potrebno da vam računar ima kameru. 

Online časovi se odvijaju preko online učionice

Online učionica je u stvari sajt koji je dizajniran tako da se preko njega može odvijati online nastava. Ona podrazumeva video i audio konverzaciju, hvatanje beležaka u toku predavanja. Lekcije se šalju u vidu pdf formata na mail kandidata. Pre svakog časa, profesor na mail šalje kandidatu link preko kojeg direktno ulazi u online učionicu i čeka početak časa. 

Što se tiče lekcija one treba da budu prilagođene trenutnom nivou znanja svakog kandidata kao i da se odnose na teme iz svakodnevnog života. Cilj gradiva koje se uči treba da bude usvajanje novih pojmova na engleskom jeziku, brzo sklapanje rečenica u toku konverzacije, pravilan odabir vremena i ispravna gramatika. 

Kako izleda prvi online čas engleskog jezika?

Na prvom času se praktikuje upoznavanje kandidata sa profesorom. Kandidat treba da se predstavi i kaže nešto o sebi na engleskom a onda se započinje sa prvom lekcijom. Kod organizovanja individualnih časova, kandidat može da bira oblast za rad na časovima, bilo da je razlog neko putovanje, prezentacija ili poslovni sastanak u bliskoj budućnosti. 

Nakon mesec dana obuke prati se napredak kandidata

U školama koje se bave online kursevima redovno se prati napredak svakog kandidata pojedinačno. Putem maila dobija se izveštaj koliko je kandidat napredovao što se tiče usvajanja novih znanja, angažovanja i sl. Zatim se definišu ciljevi za naredni period kada je učenje u pitanju

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *