Amerika – da ili ne?

Mnogi student čim upišu fakultet informišu se o mogući programima razmene studenata kako bi deo studiranja proveli u inostranstvu. Dok jedni maštaju za univerzitetima u Evropi, ima i onih koji jedva čekaju da se dokopaju američkog tla. Iako se čini da je ta Amerika zemlja daleka, treba napomenuti da se kroz program work and travel studentina veoma jednostavan način mogu dokopati zemlje preko okeana.

Doduše, nisu svi studenti informisani na vreme. Ima brucoša koji sa prvim pridavanjima i fakultetskim obavezama ne znaju šta ih je snašlo, pa im ne pada na pamet da razmišljaju o nekim stipendijama, niti im padaju na pamet work and travel programi po Americi. Oni najpre pokušavaju da se snađu u gradu u kojem su studije upisali, pogotovu ako su došli iz manjeg mesta i nisu navikli da se sami snalaze.

Svakako, uvek ima i onih snalažljivijih koji već sa početkom studija razmišljaju o velikim planovima, putovanjima i brojnim stipendijama kako bi što pre postali sami svoje gazde. Danas je mladima na umu kako što pre da zarade veliki novac. Da li je ovakve zamisli nametnulo vreme i ubrzan tempo života pitanje je, ali sigurno je da su današnji takozvani milenijalci postali veoma napredni i do ispunjenja svojih želja i ciljeva im ne treba mnogo. To se najpre može uočiti kod studenata koji konkurišu za work and travel program.

Od želje do stvarnosti

Svesni mogućnosti da mogu da ostvare jednu od najvećih želja kao što je odlazak u Ameriku, mnogi student znaju da je work and travel odlična prilika i da se dobro zaradi kako bi se po povratku u Srbiju taj novac mogao iskoristiti i započeti neki biznis ili pak investirati u neke druge stvari. Međutim, dok jedni znaju šta im je čilj, ima onih studenata koji su u nedoumici da li da konkurišu za ovaj program, da li je sve onako kako piše na sajtu agencija koje šalju studente na područje SAD-a i slično. Brojna su pitanja i nedoumice, ali važno je napomenuti da koliko god pitanja da imate, većina učesnika work and travel programa sigurno će govoriti samo o svojim pozitivnim iskustvima. Put od ideje do realizacije nije težak ako znate šta vam je cilj. Da biste saznali više o programu work and travel posetite sledeći link: http://ideas.rs/

Kako samo ime programa kaže work and travel, odnosno radi i putuj, treba napomenuti da se za ovaj program mogu prijaviti studenti koji imaju do 28 godina. Leto u Americi osim što će vam omogućiti da zaradite novac biće i  dobra prilika da se upoznate sa različitim načinima života, kulturama, ali i da posetite brojna znamenita turistička mesta. Kada se smišljaju veliki planovi, važan je prvi korak, a u ovom slučaju važno je da čvrsto odlučite da idete do kraja. Na vreme treba se osvestite da je work and travel prilika da se osamostalite, očeličite i postanete snalažljiviji i sposobniji. Zato dobro promislite, a ako ste dvoumite uporedite pozitivne i negativne strane ovog putovanja, pa koja strana prevagne, neka to bude vaša odluka. A sigurni smo da se odgovor biti potvrdan i da ćete jedva čekati da osetite američki vazduh.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *