Da li da se protiv celulita borite sami ili da potražite pomoć profesionalaca?

Svi oni koji imaju problema sa celulitom su svesni da pre ili kasnije moraju da se podvrgnu anticelulit tretmanu, ako žele da se reše te neprijatnosti. Tada se javlja dilema, jer između mnogih tretmana koji sun am dostupni, treba izabrati pravi. Treba izabrati onaj koji će biti najefikasniji a u isto vreme i da se uklopi u naše finansije, odnosno da možemo sebi da ga priuštimo.

Osnovni izbor je da li da se u borbu upustite sami ili da vaš problem prepustite profesionalcu, tj. da posetite neki od salona lepote. Izbor je nekada težak, a mi ćemo vam na ovom mestu navesti prednosti oba načina.

Kućni tretman može biti efikasan

Na početku ćemo navesti šta to spada pod tretman u borbi protiv celulita u kućnoj varjanti. Tu se pre svega misli na korišćenje raznih krema i tretmana koji se obavljaju sa proizvodima ili namirnicama koje možete naći u kuhinji. Ovde se izdvaja tretman koji podrazumeva pravljenje paste koja sadrži dve kašike maslinovog ulja, zatim po kašičicu kafe i šećera. Ovom pastom se tretira željeni deo tela i to potezima ka srcu, odnosno ka gornjem delu tela. Ovaj anticelulit tretman se smatra izuzetno efikasnim, a koristan je i za cirkulaciju jer u sebi sadrži kofein. On utiče na površinski sloj kože in a njemu smanjuje vidljivost celulita.

Slične rezultate možete postići i sa raznim kremama koje možete nabaviti u drogerijama i koje samostalnim masažama nanosite na deo tela koji se tretira.

Ukoliko ste uporni i ove kućne anticelulit tretmane kombinujete sa dijetom, unošenjem dosta tečnosti i vežbanjem, imaćete vidljive rezultate.

Ovde ističemo da se ovakvim tretmanima deluje na površinski sloj kože, kao i to da su sa finansijske strane izuzetno isplativi jer praktično nema nikakvih troškova, jer sve što vam je potrebno možete naći u svojoj kući. Ove tretmane je najbolje koristiti u kombinaciji sa određenim vežbama koje vam mogu dodatno pomoći da se zategnete i celulit izbacite preko znoja. Ukoliko više volite da radite u kučnoj varijanti, možete koristiti i dodatna pomagala u vidu tegića, lopti ili trake za vežbanje.

Ako vam je efikasnost najbitnija – rešenje je odlazak u salon

Anticelulit tretman koji se sprovodi u salonima lepote je mnogo efikasniji od onog u kućnoj varjanti, iz prostog razloga jer ga sprovode profesionalci, i jer se uz pomoć opreme koju koriste može tretirati,  tvrdokorni celulit kao i dubinski slojevi kože. Anticelulit masaže koje obavljaju profesionalci su izuzetno efikasne i sa njima se razbijaju masne naslage uz eliminisanje toksina iz organizma.

Kada se govori o tretmanima u salonima, kavitacija se ne sme preskočiti jer se tokom vremena profilisala kao jedan od najefikasnijih tretmana u borbi protiv celulita. Kod kavitacije, se eć posle prvog tretmana uočava rezultat. Ona deluje tako što se mast izbacuje iz ćelija i ona se izliva u prostor između ćelija. Ona se odatle izbacuje fizičkom aktivnošću, vežbama i dijetama. Na taj način se zauvek možete osloboditi masti i rešiti se pomorandžine kore.

Na kraju ćemo i napomenuti Power Plate, koji svojim vibracijama podstiče cirkulaciju u čitavom organizmu, i na njemu se mogu izvoditi vežbe koje su daleko efikasnije od onih koje možete samostalno izvoditi kod svoje kuće ili u teretani.

Preporuka je da se vrši i kombinacija različitih tretmana kako bi se postigli zadovoljavajući rezultati, a naša preporuka je da svakako konsultujete stručnjake, kako ne bi uzalud potrošili vaše vreme i novac.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *